Elevii lui Sorin Hartman debutează, duminică, în Liga 1!

La sfârşitul acestei săptămâni, mai exact duminică, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor Olimpia, echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti îşi va face debutul în campionatul Ligii 1, Grupa 2. Va fi un meci în compania formaţiei BC Csikszereda Miercurea Ciuc, pe care noua echipă a Ploieştiului, pregătită de Sorin Hartman şi Cornel Alecu, îşi propune să îl câştige, chiar dacă vine după mai puţin de o lună de antrenamente, timp insuficient pentru ca relaţiile de joc să fie la nivelul dorit.

Antrenorul principal, Sorin Hartman, ne-a declarat: „Este un debut oarecum ciudat, întrucât toată lumea din Ploieşti este obişnuită cu CSU Asesoft şi participările campioanei României în competiţiile europene. Deschidem, aşadar, un nou capitol din viaţa noastră şi suntem obligaţi să lăsăm o impresie bună. Legat de meciul de debut, cu BC Miercurea Ciuc, ne aşteaptă un joc dificil, ţinând cont de faptul că am început pregătirea în urmă cu doar trei săptămâni şi am fost nevoiţi să punem la punct mai multe lucruri, începând de la sisteme în atac şi în apărare, şi până la relaţii de joc. Formaţia harghiteană are în componenţă jucători tineri, după ce aproape toţi baschetbaliştii din vechea gardă şi-au găsit angajamente la alte echipe din eşalonul secund sau chiar în Liga Naţională, dar nu trebuie să ne subestimăm adversarul. Prima fază a sezonului este cea mai dificilă, deoarece un rol important îl vor avea şi meciurile cu echipele satelit, al căror program depinde, în linii mari, de cel al formaţiilor de prim eşalon. Băieţii mei trebuie să evolueze însă fără presiune, dar, în acelaşi timp, să joace pentru acest oraş, întrucât la CSM vorbim despre o echipă formată aproape în totalitate din ploieşteni”.

 

Lotul de jucători pe care se va baza CSM Ploieşti în acest sezon este următorul:

 

– Fundaşi – Vlad Dogaru, Vladimir Biasutti, Vlad Geană, Alexandru Răducanu;

– Extreme – Adrian Movileanu, Vlad Dumitrescu, Mircea Neagoe, Danilo Stanoilovici, Mugur Tudorache, Teodor Bărbuceanu, Horia Scărlătescu, Călin Dumitru, Filip Fan, Dan Constantinescu;

– Pivoţi – Andrei Ene, Ştefan Ianuli, Mircea Topologeanu, Antonio Crăciun, Adrian Răducanu.

 

CSM Ploieşti face parte din Grupa a 2-a a Ligii 1, alături de Csikszereda Miercurea Ciuc, Energia Târgu Jiu II, Gaz Metan Mediaş II, Ştiinţa Bucureşti, Rapid Bucureşti, CSU Sibiu II şi SCM Craiova II. În prima fază a campionatului se joacă „fiecare cu fiecare”, până pe 7 februarie 2016. Apoi, primele două clasate din cele trei grupe (excluzând formaţiile „satelit”), vor participa la faza semifinală, tot cu meciuri sistem campionat, tur-retur, pentru ca, apoi, primele patru să meargă la turneul final în urma căruia se vor stabili cele două promovate în Liga Naţională.

 

Programul CSM Ploieşti în sezonul regulat este:

 

Etapa 1 (11 octombrie): CSM Ploieşti – BC Miercurea Ciuc

Etapa 2 (18 octombrie): CSM Ploieşti – CSU Sibiu II

Etapa 3 (25 octombrie): Ştiinţa Bucureşti – CSM Ploieşti

Etapa 4 (1 noiembrie): CSM Ploieşti – Energia Tg. Jiu II

Etapa 5 (8 noiembrie): SCM Craiova II – CSM Ploieşti

Etapa 6 (15 noiembrie): CSM Ploieşti – Rapid Bucureşti

Etapa 7 (22 noiembrie): Gaz Metan Mediaş II – CSM Ploieşti

Etapa 8 (6 decembrie): BC Miercurea Ciuc – CSM Ploieşti

Etapa 9 (13 decembrie): CSU Sibiu II – CSM Ploieşti

Etapa 10 (20 decembrie): CSM Ploieşti – Ştiinţa Bucureşti

Etapa 11 (17 ianuarie): Energia Tg. Jiu II – CSM Ploieşti

Etapa 12 (24 ianuarie): CSM Ploieşti – SCM Craiova II

Etapa 13 (31 ianuarie): Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti

Etapa 14 (7 februarie): CSM Ploieşti – Gaz Metan Mediaş II

 

Fotografii realizate de Cătălin Soare (www.sportaction.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published.