Handbaliştii de la CSM Ploieşti, duş rece cu Steaua: 30-38 (11-22)!

Disputat la ceva mai mult de 24 de ore de la testul cu CSU Galaţi, amicalul din această seară, cu Steaua, a arătat diferenţa dintre o formaţie invitată în Liga Naţională şi o alta salvată în urma unor meciuri de baraj în care nu a avut deloc emoţii. În plus, cu un lot mult schimbat faţă de sezonul trecut şi veniţi direct după perioada de pregătire centralizată, bucureştenii au confirmat că vor fi una dintre formaţiile cu pretenţii în campionatul ce va debuta la sfârşitul lunii august, chiar dacă, şi ei, mai au nevoie de ceva întăriri, chiar şi numeric stând destul de rău la acest prim test al verii.

CSM Ploieşti a cedat cu 30-38 (11-22) şi a suferit în primul rând din cauza lipsei celor doi jucători străini din lot, Rasic şi Telepnev, plecaţi să-şi rezolve problema vizelor. A contat şi debutul modest de meci, cu goluri primite la fiecare atac al oaspeţilor şi dificultăţi în a-l învinge pe belorusul Matskevich, care a apărat excelent în primele 20 de minute, atât cât a fost folosit, aşa că a rezultat un „duş rece” în toată regula pentru elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu.

Meciul a început, practic, de la 0-5, apoi a fost 2-9 şi, chiar, 2-13, paradele portarului stelist şi contraatacurile ucigătoare finalizate de Stanciu sau Georgescu, ori soluţiile găsite de Szoke pe atacurile poziţionale contribuind la acest ecart incredibil consemnat în minutul 12. Ploieştenii au început şi ei să înscrie cu o frecvenţă mai bună, au intrat la pauză cu 11-22 şi, după reluare, au căutat să strângă scorul la o diferenţă cât de cât onorabilă.

S-a ajuns la 19-25 (minutul 38), chiar 21-26 (minutul 41) sau 24-29 (minutul 47), dar câteva erori în atac, petrecute în momentele în care tehnicienii CSM-ului au rulat tot lotul de jucători, au făcut ca diferenţa de la final să fie de opt goluri: 30-38.

Pentru băieţii noştri urmează, începând de duminică, stagiul centralizat de la Cheile Grădiştei, acolo unde sunt aşteptaţi să ajungă atât Milan Rasic şi Ivan Telepnev, cât şi alţi doi jucători străini cu care clubul se află în negocieri în acest moment.

 

CSM Ploieşti – Steaua Bucureşti 30-38 (11-22)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 100.

CSM Ploieşti: Szopka – Tărîţă (4 goluri), Capotă (3), Zamfir (2), R. Farcaş (5), Turcu (4, 2 din „7 metri”), Al. Farcaş (2). Au mai jucat: M. Dumitru, D. Rotaru – Hoinaru (1), Botezatu (5), Stăncioiu (4, 1 din „7 metri”), Budui, Hodorogea. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Steaua: Matskevich – I. Georgescu (7 goluri, 3 din „7 metri”), Stetsyura (2), Szoke (7), Johansson (5), Grasu (5, 1 din „7 metri”), Stanciu (5). Au mai evoluat: Petrilă, Dragomir – Dimache (2), Dinescu (4), Ivan, Enache (1). Antrenor: Viorel Mazilu.

Arbitri: Marian Băbău şi Alexandru Roibu.

 

Statisticile partidei

Lovituri de la „7 metri”: 8/5 ratate – 4/0 ratate.

Eliminări „2 minute”: 3 (Hoinaru – 2, R. Farcaş) – 5 (Ivan, Dimache, Grasu, Johansson, I. Georgescu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.