Echipa feminină de minihandbal, locul al V-lea la turneul final!

Echipa feminină de minihandbal a clubului CSM Ploieşti a a ocupat locul al 5-lea la turneul final al campionatului, desfăşurat de joi până astăzi, la Mediaş. Elevele lui Robert Comendant au trecut de grupa preliminară după ce au câştigat cu 15-11 (6-5) meciul cu Chimia Râmnicu Vâlcea şi 15-10 (8-5) cu HCM Baia Mare, pierzând în faţa celor de la ACS Ok Sport Oneşti cu 14-17 (8-7). Înfrângerea avea să cântărească foarte mult în grupa principală, în care s-a ţinut cont de rezultatul direct dintre cele două formaţii, întrucât s-au calificat împreună. În Grupa principală, CSM Ploieşti a încheiat la egalitate, 9-9 (6-5) cu CS United Galaţi şi a pierdut cu 19-9 (7-3) disputa cu CSM Bucureşti, în care doar o victorie la mai mult de două goluri o propulsa între primele patru echipe ale campionatului.

În meciurile pentru locurile 5-8, fetele noastre au trecut de CSŞ Medgidia cu 15-7 (8-4) şi, în duelul pentru locul 5, cu 11-9 (7-5) de fosta colegă de grupă United Galaţi.

„Sunt foarte mulţumit de evoluţia fetelor şi sunt sigur că puteam obţine o performanţă mai bună dacă nu interveneau anumiţi factori. Prefer, însă, să nu vorbesc prea mult despre condiţiile în care s-a jucat şi să le felicit pe fete pentru efortul depus. Am pierdut la scor meciul cu CSM Bucureşti pentru că am simţit că nu am nicio şansă şi am preferat să odihnesc fetele pentru a aborda în condiţii cât mai bune lupta pentru locul al 5-lea. În timp ce noi am mers cu acelaşi lot de jucătoare de-a lungul campionatului, alte echipe au profitat de regulament şi s-au întărit înaintea turneului final, pentru CSŞ 2, una dintre finaliste, evoluând, de exemplu, două jucătoare de la Plopeni. Una peste alta, aşa cum am mai spus, sunt mulţumit de evoluţia fetelor şi de locul ocupat la finalul campionatului”, a spus Robert Comendant.

În afara locului 5 ocupat, CSM Ploieşti a avut şi două jucătoare în echipa turneului, Andreea Floroiu fiind desemnată cel mai bun portar, iar Carla Profirescu fiind considerată cel mai bun inter stânga.

Lotul de jucătoare folosit de Robert Comendant a fost format din: Andreea Floroiu, Ioana Manolache, Carla Profirescu, Mihaela Neagu, Maria Radu, Viorica Gheorghe, Elisa Lecuşteanu, Cornelia Podărescu, Ana Alexandru, Maria Niţă, Alessia Ghencea, Daria Grădişteanu, Nicola Jianu, Bianca Andrei, Catinca Radu şi Denisa Anghel. Asistenţa medicală a fost asigurată, ca de obicei, de Viorel Dohotaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.