Un sezon aproape perfect

Petre Apostol – CSM Ploieşti.ro

 

Echipa masculină de handbal de la CSM Ploieşti pornea la drum în noul sezon din Divizia A cu gândul de a a avea o evoluţie bună, fără să-şi stabilească obiective mari. Oficialii formaţiei erau conştienţi, însă, că era un sezon foarte propice pentru a putea reveni în Liga Naţională, după ce HC Vaslui şi CSM Călăraşi au promovat.

Fără să realizeze mutări importante de lot, aducând doar câteva elemente noi pe lângă nucleul deja construit şi bazat pe jucători ploieşteni, echipa antrenată de Dragoş Dobrescu şi directorul tehnic Ion Nicolae a luat mai întâi pulsul campionatului, iar, treptat, în urma parcursului excelent, a devenit principala favorită la promovare.

„Noi am început sezonul dorind doar să realizăm un joc bun. Eram conştienţi că nu mai erau echipe la fel de puternice precum Călăraşi şi Vaslui, din sezonul precedent, şi evident că ne gândeam la promovare. Dar, nu ştiam dacă avem şi bugetul necesar pentru aşa ceva. Pas cu pas, însă, rezultatele obţinute ne-au oferit adevărata imagine a campionatului şi am ajuns în postura de a avea mari şanse să revenim în Liga Naţională”, a declarat antrenorului principal Dragoş Dobrescu, aflat în cel de-al treilea sezon la cârma echipei.

CSM Ploieşti a încheiat turul campionatului cu victorii pe linie, câştigând chiar în deplasare cu multe dintre principalele pretendente la locul întâi. În retur, însă, în momentul în care putea clarifica situaţia primei poziţii, a înregistrat prima şi singura înfrângere din campionat, cu HC Argeş Piteşti, chiar în Sala „Olimpia”, într-o partidă în care ploieştenii au evoluat sub nivelul arătat până atunci.

„Ne-a deranjat că am pierdut cu Piteşti acasă. Nu ar fi trebuit, mai ales în situaţia creată după meciul din tur, când echipa din Argeş a reclamat faptul că nu am fi respectat condiţiile de vârstă impuse de regulament, ceea ce s-a dovedit, în cele din urmă, a fi o contestaţie nefondată”, a adăugat antrenorul Dragoş Dobrescu.

În privinţa adversarelor din acest sezon, tehnicianul ploieştean consideră că CSU Danubius Galaţi ar fi fost cea mai valoroasă: „Multă lume credea că va fi un campionat uşor, dar au existat echipe puternice. Cea mai valoroasă mi s-a părut CSU Galaţi. Cel puţin, cu lotul disponibil, luat pe posturi, era, din punctul meu de vedere, cea mai bună. Apoi, ar veni Argeş şi Focşani. Nici cei de la Politehnica Iaşi nu au avut o echipă rea, dar după ce i-am învins chiar acasă nu au mai putut ţine pasul cu echipele din fruntea clasamentului”.

De asemenea, despre faptul că echipa s-a descurcat bine sub presiune, în momentele importante ale sezonului, câştigând atunci când meciul era pe muchie de cuţit, chiar în ultimele minute ale jocului, antrenorul Dragoş Dobrescu a mai menţionat: „Motivul pentru care am reuşit aşa ceva a fost pregătirea psihică foarte bună. Un antrenor bun trebuie să fie şi pedagog şi psiholog. Orice echipă de top are un psiholog, dar acesta nu poate fi alături de jucători mare parte din timp. De aceea, cel mai bun psiholog este chiar antrenorul, care îi vede pe jucători şi la antrenamente, şi în deplasări. Am dorit să avem un colectiv în care să nu existe neînţelegeri, să fie colegialitate şi, cred eu, că am reuşit. Iar acest fapt a contat enorm în modul în care ne-am descurcat în acest sezon, deoarece s-a văzut determinarea băieţilor la fiecare meci”.

Acesta a mai vorbit şi despre plecările tinerilor Nicuşor Ungureanu şi Claudiu Subţirică în prima parte a sezonului: „Normal că ne-am fi dorit să-i menţinem la echipă pe amândoi, mai ales că sunt foarte tineri şi au perspective bune. Dar, nu s-a putut. Totuşi, reprezintă un câştig că l-am adus pe Tărîţă, pe postul lui Subţirică. Sunt mulţumit oricum că toţi jucătorii au arătat că doresc să evolueze foarte bine, şi-au dat tot interesul să realizăm performanţe şi, zic eu, a fost un an foarte bun”.

În momentul de faţă, reprezentanţii echipei analizează modalitatea prin care se poate crea un lot valoros pornind de la nucleul avut în acest sezon, mai ales că vor să-i păstreze şi pe jucătorii ploieşteni: „Căutăm să aducem jucători de caracter. Nu avem nevoie de handbalişti care să strice atmosfera din cadrul lotului. În principiu, ne trebuie un portar, un inter, un pivot şi un centru, acestea sunt posturile pe care urmărim să le acoperim în primul rând. Ne dorim să-i păstrăm şi pe jucătorii ploieşteni din lot, deoarece ar fi un câştig atât pentru ei, cât şi pentru imaginea echipei. Suntem conştienţi că ne trebuie întăriri serioase pentru Liga Naţională, unde nivelul este cu totul altul. Luăm în calcul şi piaţa de jucători din exterior, dar în principal ne dorim să aducem handbalişti români”.

Despre obiectivele pentru sezonul viitor, acesta a mai adăugat: „Pentru performanţă, este nevoie de bani. Sperăm şi noi să avem un buget care să ne ofere posibilitatea să avem un parcurs onorabil în Liga Naţională. Pentru sezonul viitor ne-am propus să realizăm o echipă care să ne permită să ne menţinem în primul eşalon. Consider că oraşul Ploieşti are mare potenţial financiar, de aceea încercăm să atragem sponsori care să investească într-o echipă de handbal, mai ales că pentru a urca încă un nivel nu se poate doar cu bani de la bugetul local”.

CSM Ploieşti mai are de disputat un meci în actuala ediţie a Diviziei A, sâmbătă, de la ora 15.00, cu LPS Piatra Neamţ, în Sala „Olimpia”, dar şi-a asigurat deja locul întâi în clasament şi, implicit, promovarea în Liga Naţională. Astfel, după doi ani petrecuţi în eşalonul secund, formaţia ploieşteană revine pe prima scenă handbalistică a ţării.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.