Start dificil în play-off: vin campioanele!

Handbalistele de la CSM Ploieşti îşi încep, mâine, aventura în play-off-ul Ligii Naţionale cu gândul de a-şi îmbunătăţi poziţia a 8-a, ocupată la finalul sezonului regulat. Primul pas este unul dificil, în compania campioanei HCM Baia Mare, calificarea fiind cu atât mai greu de realizat cu cât se decide după sistemul „cel mai bun din trei partide”, cu un singur meci la Ploieşti şi două în sala „Lascăr Pană”.

Mâine, de la ora 17.30, va avea loc prima confruntare, în Sala Sporturilor Olimpia, iar fetele noastre au doar varianta victoriei pentru a putea spera la o calificare miraculoasă în faţa proaspetei câştigătoare a Cupei României. Mai trebuie spus că, în caz de egalitate, regulamentul precizează că se vor executa lovituri de departajare de la „7 metri”. Antrenorul Goran Kurtes spune că „este un meci în care e mai uşor de jucat decât în cele cu formaţii de nivelul nostru. Lipseşte presiunea, pentru că, pornind cu şansa a doua, nu ai nimic de pierdut. Trebuie ca fetele să joace relaxat, să arate că ştiu handbal şi să lupte cu o echipă formată din jucătoare foarte bune. Este, până la urmă, şi un mod de a pregăti următoarele confruntări din play-off, în care vom avea şanse mult mai mari de a câştiga”. Tehnicianul va miza şi de această dată pe acelaşi lot de jucătoare ca şi la ultimele partide din sezonul regulat.

Meciurile 2 şi 3 vor avea loc săptămâna viitoare, miercuri şi vineri, la Baia Mare, ultimul urmând să se dispute doar dacă scorul va fi egal după primele două jocuri.

Confruntarea de mâine va fi arbitrată de o brigadă din Neamţ, formată din Ionuţ Tudor Ifrim şi Ovidiu Alex Ilisei, iar observator va fi Radu Chirvase, din Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.