O repriză perfectă, alta, de coşmar: „U”-Alexandrion – CSM Ploieşti 23-22 (10-13)!

Handbalistele pregătite de Goran Kurtes au pierdut, în această după-amiază, la limită partida susţinută în deplasare cu „U”-Alexandrion Cluj Napoca. Gazdele s-au impus cu 23-22, reuşind să întoarcă un rezultat care, la pauză, le-a fost favorabil fetelor noastre: 13-10.

CSM a început mai bine, iar în minutul 7 conducea cu 4-1 şi, chiar dacă elevele lui Carmen Amariei au reuşit să vină la un gol, 6-7 (minutul 14), o serie de trei goluri ploieştene a stabilit cea mai mare diferenţă de pe tabelă: 6-10, în minutul 23. Amariei a cerut time-out şi mutarea a avut efect, pentru că „U” s-a apropiat din nou la o singură „lungime” (9-10, minutul 27), dar finalul reprizei le-a aparţinut oaspetelor, care au condus cu 13-10.

Partea secundă a fost cu totul alt film, CSM-ul suferind în special în atac, dovadă cele doar cinci goluri marcate în 25 de minute. Clujul a recuperat gol după gol, a trecut în avantaj în minutul 45, 17-16, după care a reuşit să se desprindă decisiv la 22-18 (minutul 55), profitând şi de o perioadă în care s-au dictat trei eliminări împotriva echipei noastre. De reţinut că Alla Sheiko a fost descalificată încă din minutul 36 pentru trei eliminări, la fel stând lucrurile şi cu Oana Ionescu, eliminată definitiv în minutul 50.

Meciul nu era însă încheiat, pentru că elevele lui Goran Kurtes au reuşit trei goluri consecutive şi au venit la 22-21, dar un time-out cerut de Amariei cu 70 de secunde înainte de final a pus ordine în ultimul atac al gazdelor, care s-a încheiat cu gol, şi, la 23-21, cu 30 de secunde rămase din joc, era greu de crezut că se mai poate face ceva. CSM-ul a înscris din „7 metri”, dar adversarele au ştiut să păstreze mingea în ultimele secunde şi să-şi asigure, astfel, o victorie la limită, 23-22, ce le oferă iluzia calificării în play-off.

Au rămas, însă, patru puncte între fetele noastre şi gruparea clujeană, acelaşi ecart consemnându-se şi în raport cu HCM Râmnicu Vâlcea (care mai are de jucat mâine cu HCM Roman), aşa că favorita la ultimul loc de play-off rămâne CSM Ploieşti, în ciuda eşecului de astăzi.

Miercuri, de la ora 17.00, CSM Ploieşti va juca în Sala Sporturilor Olimpia cu SCM Craiova.

 

„U”-Alexandrion Cluj Napoca – CSM Ploieşti 23-22 (10-13)

Sala: „Horia Demian”. Spectatori: 300.

„U”-Alexandrion: Enache, Măzăreanu – Laslo (7 goluri), Paraschiv (6), Tetean (5), Vălean (1), Chintoan (1), Biriș (1), Popa (1), Cîrjan (1), Ivan. Antrenor: Carmen Amariei.

CSM Ploieşti: E.  Şerban, A. Ifrim, – Shutska (6 goluri), Sheiko (4), Vlaskalic (4), Toth (3), A. Dincu (2), Chiricuţă (2), O. Ionescu (1), Ana Gherman, I. Dinu, Balaban şi Vasilescu. Antrenor: Goran Kurtes.

Arbitri: Cristina Năstase (Bucureşti) şi Simona Stancu (Buzău).

Observator FRH: Zamfir Mesaros (Maramureş).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 9/1 ratată – 8/2 ratate.

Eliminări „2 minute”: 6 – 7.

Eliminări definitive: Sheiko (minutul 36), O. Ionescu (minutul 50).

Leave a Reply

Your email address will not be published.