Blocaj total în Moldova: HCM Roman – CSM Ploieşti 23-15 (13-6)!

Handbalistele pregătite de Goran Kurtes n-au reuşit să depăşească pasa proastă prin care trec în acest debut de 2015, pierzând, astăzi, cu 15-23 (6-13), confruntarea de la Roman, contând pentru etapa a XVI-a a Ligii Naţionale.

A fost al doilea meci din ultima săptămână în care ploieştencele s-au confruntat cu mari probleme în faza de atac, cele doar 15 goluri marcate fiind elocvente în acest sens. CSM-ul a început bine şi a condus în debut cu 2-1, dar de la 3-3 au apărut problemele, mai ales că au venit şi două eliminări succesive, ale Mirelei Roman şi Andreei Dincu. Au urmat zece minute de „secetă” ofensivă, aşa că trupa lui Florentin Pera s-a dus la 7-3, obţinând un avantaj ce avea să se dovedească decisiv. Vlaskalic a marcat pentru 7-4 (minutul 22) după time-out-ul cerut de Goran Kurtes, dar tot gazdele au fost mai precise până la pauză şi şi-au mărit avantajul pe tabelă la 13-6.

Primul sfert de oră al reprizei secunde a fost la fel de „arid” pentru atacul CSM-ului, iar la 19-9 (minutul 45) meciul era jucat. Pe fondul unui joc în care ambii tehnicieni şi-au rulat loturile pe care le au la dispoziţie, Ana Gherman şi colegele sale au redus puţin proporţiile dezastrului, încheind la opt goluri în urma adversarelor o partidă din care nu se puteau alege cu ceva în condiţiile în care au înscris doar 15 goluri.

Urmează o săptămână întreagă în care fetele vor avea timp să pregătească atent partida din etapa a XVII, extrem de importantă în lupta pentru participarea în play-off, cu HCM Râmnicu Vâlcea, programată lunea viitoare, de la ora 18.30, în Sala Sporturilor Olimpia.

 

HCM Roman – CSM Ploieşti 23-15 (13-6)

Sala: Roman. Spectatori: 500.

HCM Roman: Tymoshenkova, Polocoşer – Iuganu (7, 2 din „7 metri”), Stoleru (4), Băbeanu (4, 1 din „7 metri”), Toskovic (2), Crap (2), Horobeţ (1), Agrigoroaei (1), Mihalschi (1), Vârtic (1), Vâlcu, Genkova. Antrenor: Florentin Pera.

CSM Ploieşti: Şerban, Ifrim – M. Roman (3, 1 din „7 metri”), Sheiko (2), Vlaskalic (2), Balaban (2), I. Dinu (2), Dincu (1, 1 din „7 metri”), Shutska (1), R. Ştefan (1), Ad. Vasilescu (1), Toth, Ionescu, Ana Gherman, Chiricuţă, C. Preda. Antrenor: Goran Kurtes.

Arbitri: Radu Iliescu şi Doru Manea (Bucureşti)

Observator FRH: Zamfir Mesaros (Maramureş).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 4/1 ratată – 4/2 ratate.

Eliminări „2 minute”: 4 (Băbeanu, Toskovic, Vâlcu, Vârtic) – 5 (M. Roman, Dincu, Ionescu, Dinu, Sheiko).

Leave a Reply

Your email address will not be published.