Sadia Neagu şi Maria Ilie, la „Cupa Selecţionatelor de Serie”!

Două tinere handbaliste de la CSM Ploieşti, junioarele III Sadia Neagu şi Maria Ilie, vor participa, de astăzi până duminică, la Oneşti, la „Cupa Selecţionatelor de Serie”, un turneu organizat de Federaţia Română de Handbal pentru monitorizarea celor mai talentate jucătoare născute în anii 2000-2001.

Va fi o competiţie cu 12 selecţionate, fiecare reprezentând o serie a campionatului de la acest nivel de vârstă şi fiind pregătită de antrenorii primelor două clasate, după trei turnee, în fiecare grupă. La finalul întrecerii, pe lângă verificarea potenţialului valoric al sportivelor, se va realiza şi selecţia pentru Lotul Naţional şi Centrul de Excelenţă.

Cele 12 echipe vor fi împărţite în două grupe de câte şase, urmând să se joace în sistem turneu, „fiecare cu fiecare”, după care vor urma jocurile de clasament. Meciurile vor dura 50 de minute (2 reprize a câte 25, plus o pauză de 5 minute), iar regulamentul prevede că fiecare sportivă trebuie să joace minim 15 minute în fiecare partidă.

Sadia Neagu (foto, dreapta) evoluează pe postul de conducător de joc, iar Maria Ilie (foto, stânga) pe cel de inter dreapta în echipa de junioare III a clubului nostru, pregătită de Robert Comendant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.