Victorie cu ochii pe cronometru

După „duşul rece” de la Craiova, handbalistele pregătite de Goran Kurtes aveau, astăzi, nevoie ca de aer de o victorie în faţa ultimei clasate, SC Mureşul Târgu-Mureş, pentru a se apropia din nou de zona play-off a clasamentului. Iar succesul s-a conturat până la urmă, 24-23 (12-11), mult mai greu decât era de aşteptat într-o dispută cu o echipă carea avea zece eşecuri la rând în acest sezon, finalul fiind trăit în picioare de toţi cei prezenţi în Sala „Olimpia”.

Cum ziua proastă se cunoaşte de dimineaţă, la fel au cam stat lucrurile şi în cazul meciului de astăzi, pentru că primele trei atacuri au fost risipite incredibil, Sheiko ratând de două ori singură cu portarul, iar Roman irosind o lovitură de la „7 metri”. S-a început, astfel, de la 0-2, „cursa de urmărire” ţinând zece minute, moment în care s-a  restabilit egalitatea „la 4”. A urmat un joc strâns până la pauză, niciuna dintre formaţii nereuşind să se desprindă la mai mult de un gol, cu menţiunea că oaspetele au condus o singură dată, cu 9-8, iar la cabine s-a intrat cu 12-11 pentru CSM şi regretul că Oana Ionescu a ratat o aruncare de la „7 metri” în ultimele secunde de joc.

Prima „rupere de ritm” a apărut în debutul reprizei secunde, când ploieştencele s-au dus la 16-13 după trei goluri consecutive marcate de Preda (7 metri), Shutska şi Ionescu, determinându-l pe antrenorul vizitatoarelor să solicite time-out (minutul 36). Mişcare eficientă, pentru că, în următoarele zece minute, echipa sa a recuperat handicapul şi, cu un sfert de oră înainte de final, scorul era egal: 19-19.

Au urmat şase minute perfecte pentru CSM Ploieşti, în care Preda şi Sheiko, cu câte o „dublă”, au făcut ca tabela să arate 23-19, iar victoria să pară o formalitate din acel moment. Fiecare formaţie a mai înscris câte o dată, după care a venit finalul de chin, fără gol marcat în poarta oaspetelor timp de opt minute şi o revenire a acestora, pas cu pas, ce a periclitat succesul elevelor lui Goran Kurtes. Mureşul a avut ultimul atac mai bine de 60 de secunde, în inferioritate numerică, e drept, dar Elena Şerban a respins, într-o primă fază, şutul disperat al lui Mrkiks, apoi aceelaşi inter al vizitatoarelor a tras pe lângă, cu cinci secunde înainte de final, irosind ultima şansă de egalare a formaţiei sale.

A fost, până la urmă, victorie pentru CSM Ploieşti, după o evoluţie confuză, care nu mai trebuie repetată în faţa altor formaţii mult mai bune din campionat. Urmează, duminica viitoare, de la ora 11.30, un nou meci pe teren propriu, cu CSM Cetate Devatrans, în care e nevoie de altă atitudine şi mai multă claritate în special în faza de atac, acolo unde, astăzi, totul a părut foarte greu.

 

CSM Ploieşti – SC Mureşul Tg. Mureş 24-23 (12-11)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: E. Şerban (14 intervenţii) – Vasilescu (1 gol), Sheiko (5, 1 din „7 metri”), Vlaskalic (3), Shutska (2), Roman (2), O. Ionescu (4). Au mai jucat: Ifrim – I. Dinu (1), Ana Gherman (1), Balaban, R. Ştefan, Dincu, C. Preda (5, 4 din „7 metri”), Chiricuţă. Antrenor: Goran Kurtes.

SC Mureşul: Comşa – Lazăr (2 goluri), Klimek (9, 4 din „7 metri”), Moloci (4, 1 din „7 metri”), Serediuc (4), Mrkiks (3), Nagy. Au mai evoluat: Diaconu – Bucin (1), Deac. Antrenor: Bukaresti Joszef.

Arbitri: Cristina Năstase şi Simona Stancu (Bucureşti/Buzău).

Observator FRH: Gheorghe Bejinariu (Argeş).

 

Statisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 8/5 transformate – 5/5 transformate.

Eliminări „2 minute”: 9 (Shutska – 3, Ana Gherman – 3, Sheiko, O. Ionescu, Balaban) – 6 (Nagy, Mrkiks – 2, Bucin, Klimek, Serediuc).

Eliminări definitive: Ana Gherman (52), Shutska (58).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.