Antrenament util înaintea derbiului de la Piteşti

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au bifat, astăzi, cea de-a treia victorie consecutivă din acest sezon, reuşind să treacă de ACS HD Teleorman Alexandria cu scorul de 37-27 (18-13). Meciul a fost mult mai dificil decât o arată rezultatul final, oaspeţii agăţându-se de fiecare minge până aproape de finalul primei reprize şi încercând să dea o replică bună, aşa cum făcuseră şi în runda anterioară, în faţa unei alte pretendente la promovare, HC Argeş Piteşti. Din „fericire”, ploieştenii au avut parte şi de o brigadă de arbitri care parcă a încercat să-i pregătească pentru deplasarea de miercuri, de la Piteşti, şi i-a înrăit după câteva decizii luate împotriva lor în debutul întâlnirii.

Jocul a fost echilibrat în primele minute, desprinderea băieţilor noştri survenind abia din minutul 15, atunci când, de la 9-8, Turcu şi Macovei au dus scorul la 11-8. Diferenţa a crescut la cinci goluri înainte de pauză, după o serie de trei goluri ploieştene reuşite de acelaşi Turcu (2) şi Budui, pe contraatac, aşa că, după 18-13, repriza secundă a fost mult mai liniştită.

La reluare, teleormănenii au venit la 19-16, dar Roman şi colegii lui au răspuns imediat provocării, cu o serie de cinci goluri marcate rapid de tot atâţia jucători: Mihoci, Hoinaru, Zamfir, Subţirică şi Turcu. Alexandria a înscris prin C. Dumitru, pentru 24-17, după care a venit o nouă „răpăială” la poarta vizitatorilor, tabela indicând, în minutul 43, 28-17. Până la final, diferenţa a rămas în marja de 10-11 goluri, tehnicienii ambelor ehcipe profitând de faptul că meciul era decis şi folosind aproape toţi jucătorii de pe bancă.

Din păcate, victoria a fost plătită destul de scump de echipa noastră, conducătorul de joc Andrei Macovei accidentându-se destul de grav spre finalul primei reprize, atunci când, la o plecare de pe loc, a suferit, se pare, o ruptură musculară la gamba piciorului drept, ce îl va ţine pe margine aproape două luni.

Pentru CSM Ploieşti urmează, sâmbătă, poate cea mai dificilă deplasare a sezonului, pe terenul uneia dintre pretendentele la promovare, HC Argeş Piteşti.

 

CSM Ploieşti – ACS Teleorman Alexandria 37-27 (18-13)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 200.

CSM Ploieşti: M. Dumitru – Subţirică (4 goluri), Turcu (11, 3 din „7 metri”), Roman (1), Zamfir (8), Macovei (2), Stăncioiu (1). Au mai jucat: Rotaru – Mihoci (3), Budui (1), Hoinaru (5), Cârstea, Pâslaru (1), Hodorogea. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

ACS Teleorman: Muşat – Panait (3 goluri, 2 din „7 metri”), C. Dumitru (8, 1 din „7 metri”), Bălan (2), Negruşeri (1), Stoian (7, 4 din „7 metri”), A. Roaua (2). Au mai evoluat: Raportaru – Niţu (2), Mihailescu (2), Şerban, Grosu, Bragadireanu, Al. Andrei. Antrenor: Sabin Dacău.

Arbitri: Sorin Popa (Galaţi) şi Sorin Toma (Brăila).

 

Statisticile meciului:

Aruncări „7 metri”: 3/3 transformate – 8/6 transformate.

Eliminări „2 minute”: 7 (Subţirică – 3, Macovei, Cârstea, Mihoci, Turcu) – 2 (Stoian – 2).

Leave a Reply

Your email address will not be published.