Fără replică la Vâlcea: 21-27 (12-14)!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au rămas fără vreun punct în cont şi după cea de-a IV-a etapă a Ligii Naţionale, ele fiind învinse, astăzi, în deplasare, de HCM Râmnicu Vâlcea. Pasionaţii de cifre ar putea considera, chiar, că handbalul este matematică pură, în condiţiile în care elevele lui Gheorghe Covaciu aveau, după primele trei runde, o medie de 21 de goluri marcate (63 în 3 partide) şi de 27.3 goluri primite (82 în 3 meciuri), iar astăzi au cedat în Sala „Traian” exact cu… 21-27 (12-14).

Meciul a început echilibrat, gazdele s-au desprins la 4-2 (minutul 4), apoi fiecare formaţie a reuşit câte o serie de goluri: CSM-ul a întors la 5-4 (minutul 7), apoi Vâlcea a făcut 8-5 (minutul 11). Diferenţa de trei goluri a rămas aproape constant pe tabelă până la finalul reprizei, ploieştencele ratând şansa de a se apropia şi din cauza celor trei aruncări de la „7 metri” pe care le-au ratat Roman, Sheiko şi Vlaskalic. Până la urmă, s-a intrat la cabine cu deficit de doar două goluri, 12-14, şi cu speranţa că, eliminând erorile din prima parte, rezultatul poate fi întors.

Iar în primele minute ale reprizei secunde, răsturnarea a părut posibilă, CSM-ul egalând la 15 după 7 minute de joc. A fost însă ultimul moment în care cele două echipe s-au aflat la egalitate, pentru că Vâlcea s-a desprins din nou după un parţial de 5-2, ajungând la 20-17 (minutul 46), iar spre final şi-a mărit avantajul până la şase goluri, 25-19, 26-20 şi, la final, 27-21.

CSM Ploieşti a început meciul în formula Şerban – Dincu (2 goluri), Vlaskalic (1), Sheiko (7, 3 din „7metri”), Shutska (2), M. Roman (2), O. Ionescu (2), iar, pe parcurs, au mai intrat G. Cristescu, A. Ifrim – I. Dinu (3), Balaban (1), Chiricuţă (1), Ana Gherman şi C. Preda. Nu au jucat deloc Ad. Vasilescu şi R. Ştefan.

Declaraţie Gheorghe Covaciu: „Din păcate, am făcut un meci foarte, foarte slab, mult sub ce am arătat în primele etape. Am ratat foarte mult, inclusiv de la 7 metri şi am făcut mult prea multe greşeli individuale, care au dus la acest deznodământ trist. Nu e permis la acest nivel să-i oferi atâtea şanse adversarului, indiferent cum se numeşte el”.

Pentru CSM Ploieşti urmează o săptămână dificilă, cu două partide extrem de grele: cu CSM Bucureşti, joi, de la ora 18.00, la Sala „Olimpia”, şi cu Dunărea Brăila, duminică, în deplasare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.