Start lansat în faza semifinală!

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au avut parte de un debut în forță în faza semifinală a Ligii I. În fața unei asistențe record pentru actualul sezon – aproximativ 1.200 de spectatori, băieții pregătiți de Eugen Ilie au tranșat soarta partidei cu CS Cuza Sport Brăila printr-o disciplină de fier pe faza defensivă și un atac diversificat, cu finalizări din aproape toate zonele terenului.

De mai bine de trei minute au avut nevoie ploieștenii pentru a sparge gheața în „Olimpia”. A făcut-o Movileanu, în stilu-i caracteristic, din spatele semicercului, răsturnând pentru prima dată tabela, asta după ce Tăbăcaru o inaugurase la capătul unei frumoase acțiuni de atac. S-a mers, apoi, cap la cap până în minutul 7, când Ene a fructificat un contraatac al gazdelor și a dus scorul la 11-8, făcând, totodată, tribunele să vibreze.

Impulsionați în permanență de pe margine de Eugen Ilie, jucătorii CSM-ului au majorat, treptat, diferența, după ce tehnicianul echipei noastre a ordonat „zonă”, iar Ciotlăuș, Gîrbea și Movileanu au găsit relativ ușor drumul spre coș, la celălalt panou.

A fost 22-10 (min 13), 30-13 (min 16), pentru ca, pe finalul reprizei, CS Brăila să vină cu replica și cu ceva puncte mai consistente, pentru 40-26, la pauza meciului, scor stabilit de sărbătoritul zilei, Vlad Dogaru ( 31 ani), printr-un „buzzer”, pe pătrundere.

Cu un avantaj destul de consistent, luat după prima repriză, ploieștenii au continuat de aceeași manieră și în startul părții secunde. Schemele ofensive s-au dus, deseori, în „zero grade”, pentru Movileanu, asta în vreme ce Ciotlăuș a încercat să nuanțeze în plan ofensiv și să spargă pe pătrundere. Brăilenii nu au fost însă de acord cu distanțarea agresivă a gazdelor și Similache i-a trimis la ședință pe jucătorii noștri, scor 47-35 (min 27), cărora Eugen Ilie le-a trasat noi sarcini defensive. Ploieștenii au recepționat imediat mesajul și, până la finalul sfertului, nu au mai primit niciun coș din acțiune, în condițiile în care nici atacul, e drept, nu a mai avut aceeași dinamică.

Gîrbea, din pasa decisivă semnată de Ionescu, a găsit, de la distanță, soluția salvatoare pentru dezghețarea atacului, scor 56-39 (min 34), moment în care brăilenii au început să forțeze tot mai mult pe pătrundere, în speranța că vor pune pe picior greșit defensiva adversă. Nu a fost cazul, întrucât, până la final, tot CSM Ploiești a fost „vioara întâi” pe ambele fronturi, victoria băieților lui Eugen Ilie fiind una pe deplin meritată, venită chiar înaintea duelului din Capitală cu Știința București, de săptămâna viitoare.

 

Tort pentru sărbătoriţi, tombolă pentru suporteri

 

Partida a avut parte şi două momente festive puse la cale de organizatori: înaintea meciului, conducătorul de joc al echipei noastre, Vlad Dogaru, a primit un tort din partea clubului cu prilejul celor 31 de ani împliniţi chiar astăzi. „Povestea” s-a repetat în pauză, atunci când „căpitanul” CSM-ului, Vlad Dumitrescu, i-a oferit un tort lui Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului fiind, astăzi, chiar de ziua sa, alături de baschetbalişti.

Totodată, în pauza meciului, CSM Ploieşti a organizat o tombolă în urma căreia unul dintre spectatori a putut intra în posesia premiului pus la bătaie de club, o cină în doi la Restaurantul Prestij. Cinci suporteri au fost invitaţi pe teren pentru a participa la un concurs de aruncări de la linia de libere şi cel mai mic dintre aceştia, Toni Filoneanu, a reuşit să-şi elimine adversarii şi să intre în posesia premiului.

 

CSM Ploiești – CS Cuza Sport Brăila 72-49 (40-26)

 

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 1.200.

CSM Ploiești: Ionescu, Dumitrescu, Gîrbea, Căpușan, Gavrilă.

CS Cuza Sport Brăila: Badea, Tăbăcaru, Golat, Yildirim, Ilicov.

Scorul pe sferturi: 17-8, 23-18, 9-10, 23-11.

 

CSM Ploiești: Movileanu (16 puncte), Ciotlăuș (16), Dumitrescu (4), Ene (7), Dogaru (3), Gavrilă (2), Gîrbea (14), Căpușan (8), Ionescu (2), Casale, Neagoe. Antrenor: Eugen Ilie.

CS Cuza Sport Brăila: Lungu (3), Similache (14), Bolat (8), Tăbăcaru (14), Badea (6), Voiculeț (2), Ilicov (2). Antrenor: Mircea Totolici.

Arbitri: Şerban Raşoga (Ploieşti) şi Bogdan Bădilă (Bucureşti).

Comisar FRB: Luca Mihai Badea (Bucureşti).

Leave a Reply

Your email address will not be published.