Box, Cupa României pentru Juniori: Bănică a luat bronzul, Bîrzan luptă mâine pentru aur!

Box, Cupa României pentru Juniori: Bănică a luat bronzul, Bîrzan luptă mâine pentru aur!

Boxerii de la CSM Ploieşti vin cu două medalii de la Cupa României la Box Masculin pentru Juniori, ce se desfăşoară în această săptămână la Zalău, iar dacă pentru Cosmin Bănică e clar că este vorba despre bronz, el cedând astăzi în semifinale, în schimb, Valentin Bîrzan e în finala de la „75 kg” şi speră să transforme, mâine, argintul în aur.

Bîrzan a făcut un meci fantastic în această seară, în compania lui Raul Mario Escariu, de la LPS Banatul Timişoara, şi a câştigat la puncte un meci în care cei doi sportivi nu s-au menajat deloc şi s-au bătut până la epuizare. În finala de mâine, boxerul pregătit de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea îl va întâlni pe Claudiu Ionuţ Tifoiu, de la Chimia Râmnicu Vâlcea. Valentin Bîrzan s-a încălzit în optimi în compania sibianului Vasile Oprică, de care a trecut prin RSC încă din prima repriză, apoi l-a învins în sferturi de finală pe Rareş Stoiculescu, de la Dinamo Bucureşti, decizia venind la puncte, 5-0.

Cosmin Bănică a avut parte la categoria „50 kg” de cel mai scurt „tablou”, începând direct cu faza sferturilor de finală, în care a trecut prin RSC (referee stop contest) în repriza a doua de Marius Constantinescu, de la CSM Craiova. Astăzi, în semifinale, el a avut însă un adversar foarte bun, pe Arun Nicu Tudoroiu, de la CSM Slatina, iar Titi Tudor a decis să arunce prosopul în repriza a doua, sesizând superioritatea clară a adversarului. „Tudoroiu este component al lotului naţional, un băiat foarte bun, şi nu avea rost să-l expun pe Cosmin când am văzut cum merg lucrurile. E copil crescut frumos de noi şi trebuie să avem grijă de el, aşa că a fost mai bine să-l opresc, de data aceasta. Medalia de bronz pe care a obţinut-o este o recompensă a muncii depuse până acum şi veţi vedea că poate mai mult”, ne-a declarat Titi Tudor.

Ceilalţi patru sportivi ai CSM Ploieşti înscrişi în competiţie au ieşit încă din primul tur, al „16”-imilor de finală, astfel:

– categoria „60 kg” – Cristian Toader a cedat la puncte, scor 1-4, în faţa lui Andrei Stângaciu (Stejarul Daneş), iar fratele lui, Ştefan Toader a fost învins prin knock-out în repriza a 3-a de Valentin Badea (CSM Craiova);

– categoria „63 kg” – Alex Alin Bau a cedat prin RSC în prima repriză în meciul cu Adrian Buga, de la Chimia Râmnicu Vâlcea;

– categoria „70 kg” – Adrian Danciu a fost învins de Gabriel Dragu (CS Jiul Rovinari), prin abandon în repriza a 2-a.