Echipa de handbal seniori încheie sezonul regular cu o victorie: 32-30 cu Politehnica Iaşi!

Echipa de handbal seniori încheie sezonul regular cu o victorie: 32-30 cu Politehnica Iaşi!

Echipa de handbal seniori şi-a încheiat, astăzi, participarea la ultimul turneu stagional al sezonului regular al Diviziei A cu o nouă victorie obţinută în faţa „prietenilor” de la Politehnica Iaşi: 32-30 (13-13). La fel ca în meciul tur, disputat atunci în Sala Mihai Viteazul, de lângă Turda, a fost un meci presărat cu multe durităţi… moldoveneşti, adversarii având, din nou, doi jucători descalificaţi pentru câte trei eliminări de „2 minute”, plus portarul titular, Ionică, pentru un fault la Albu pe un contraatac al nostru (minutul 43).

Ca desfăşurare a scorului, partida a stat permanent sub semnul echilibrului, prima şi singura desprindere la mai mult de două goluri a vreuneia dintre echipe producându-se abia în minutul 59, atunci când CSM Ploieşti s-a dus la 31-28. Până atunci, s-a mers permanent „cap la cap”, cu cele două formaţii alternând la conducere în funcţie de inspiraţia de moment în atac, dar şi a portarilor, capitol la care Mihăilescu şi Tănăsescu au stat destul de bine astăzi, în ciuda numărului destul de mare de goluri încasate. Decisive au fost însă ultimele cinci minute, atunci când, de la 28-28, am reuşit să înscriem trei goluri la rând, prin Pleşea, Albu şi Ghiţă, ultimul pe contraatac, şi, la 31-28, lucrurile au devenit clare. Ieşenii au izbutit să puncteze de două ori şi să vină la un gol, dar după time-out-ul cerut de Leonard Cristescu şi Alexandru Roibu cu 35 de secunde înainte de final, băieţii au ştiut să gestioneze ultimul atac şi, chiar, să înscrie încă o dată, prin Albu, dintr-un unghi (aproape) imposibil: 32-30!

Pentru CSM Ploieşti, au jucat astăzi: M. Ion, M. Mihăilescu, Ad. Tănăsescu – P. Albu (12 goluri, 5 din „7 metri”), Al. Ilie (6), Fl. Mereu (4), B. Năstase (3), Al. Ghiţă (2), Al. Pleşea (1), R. Iacob (1), M. Dragomir (1), Al. Grigore (1), L. Ene (1), Ov. Niculescu, G. Stăncioiu şi Al. Niţă.

CSM Ploieşti încheie sezonul regular al Diviziei A pe poziţia a 4-a a Seriei A, cu un bilanţ echilibrat, 6 victorii şi 6 înfrângeri, iar accederea la Turneul Final va fi lămurită în zilele următoare de FRH, regulamentul producând ceva confuzie din cauza prezenţei pe primul loc a celor de la CSU din Suceava II, care nu au drept de promovare. Conform regulamentului din acest sezon, „dacă o echipă fără drept de promovare se va situa pe unul dintre primele 3 locuri, se va reface clasamentul fără rezultatele echipelor care nu au drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Naţională, echipe de juniori, CNE-uri, CNOPJ-uri)”, iar ierarhia primelor 3 din Seria A ar fi: 1. CSU Piteşti (18 puncte); 2. CSM Ploieşti (9 puncte); 3. CSU Galaţi (9 puncte), cu avantaj la golaveraj pentru băieţii noştri (10-0 în tur şi 32-38 în retur). Vom reveni în zilele următoare cu lămuriri.

Galerie foto: