Boxerii Marian Ghinoiu şi Iulian Dumitrescu, medalii de aur la Cupa României, de la Brăila!

Boxerii Marian Ghinoiu şi Iulian Dumitrescu, medalii de aur la Cupa României, de la Brăila!

Boxerii de la CSM Ploieşti au confirmat aşteptările şi vin de la Brăila cu două medalii de aur, cei doi favoriţi, Marian Ghinoiu (52 kg) şi Iulian Dumitrescu (75 kg), reuşind să se impună la Cupa României la tineret.

Ambii au susţinut câte trei partide în competiţia de la Brăila, iar astăzi au intrat în posesia medaliilor de aur după ce au câştigat în faţa unor adversari redutabili: Marian Ghinoiu l-a învins pe Antonio Marcu (CSM Călăraşi), titularul categoriei „52 kg” la lotul naţional de tineret, iar Iulian Dumitrescu s-a impus în faţa campionului naţional al categoriei „75 kg”, Lucian Mititelu (SCM Bacău).

„Amândoi au făcut meciuri foarte bune, toată lumea a fost impresionată de nivelul la care s-au prezentat băieţii. Au câştigat toate meciurile fără probleme, confirmând încă o dată, daca mai era nevoie, că merită să facă parte din lotul naţional de tineret”, ne-a declarat coordonatorul secţiei de box a clubului, Titi Tudor.

La rândul lui, Marian Ghinoiu ne-a mărturisit că „mă aşteptam să câştig, pentru că m-am pregătit foarte bine atât la lotul naţional, cât şi după revenirea acasă, alături de nea Titi Tudor şi Adrian Pârlogea. În plus, cu adversarul din finală am făcut de multe ori sparringuri la lot şi ştiam că pot să-l bat, chiar dacă el este titularul categoriei, iar eu fac 49 de kilograme de obicei. Voi rămâne la 49 pentru cele două turnee pe care le avem cu lotul naţional, în Muntenegru şi Bulgaria, din câte am înţeles, precum şi pentru mondiale, apoi vom mai vedea”.

Fost campion naţional de juniori, Iulian Dumitrescu avea de dovedit că este mai bun decât Lucian Mititelu, cel care, în urmă cu un an, profita de o accidentare a sportivului nostru şi devenea, la Giurgiu, campion naţional al categoriei „75 kg”. „Ştiam că pot să îl bat, pentru că am lucrat împreună la lotul naţional şi am simţit tot timpul că sunt mai bun decât el. Anul trecut nu am putut boxa din cauza unei accidentări, dar  acum m-am pregătit bine şi am dovedit că sunt cel mai bun la categoria 75 de kilograme la acest nivel de vârstă”, ne-a spus Iulian Dumitrescu.

Titi Tudor s-a declarat mulţumit şi de evoluţiile celorlalţi doi sportivi care au boxat la Brăila, Georgian Călin şi Leonard Badea, ambii în limitele categoriei „64 kg”. „Pentru Badea a fost prima competiţie importantă, iar pe Călin l-am urcat la o categorie superioară, aşa că era de aşteptat să le fie mai greu. Oricum, fiecare a câştigat câte un meci, în optimile de finală, dar n-au ajuns la medalii, pentru că au pierdut în sferturi”, a explicat maestrul.

Galerie foto: