Pregătirea fizică şi kata, opţiunile de „izolare” ale sportivilor secţiei de karate a clubului!

Pregătirea fizică şi kata, opţiunile de „izolare” ale sportivilor secţiei de karate a clubului!

Sportivii secţiei de karate a CSM Ploieşti sunt, şi ei, în situaţia de a se antrena individual în această perioadă şi în special la capitolul „pregătire fizică”, pentru că partea tehnică este mai greu de îmbunătăţit fără aportul antrenorului.

„Din păcate, ne confruntăm cu această situaţie neprevăzută şi trebuie să ne adaptăm, dar, la noi, la karate, e destul de dificil ca sportivul să lucreze pe cont propriu partea tehnică. Dacă nu eşti lângă el, ca antrenor, să-i corectezi mişcările, să-i spui ce face bine şi, mai ales, ce greşeşte, există chiar riscul să vină la reluarea antrenamentelor cu procedee greşite”, spune antrenorul emerit Liviu Apostol, cel care se ocupă, alături de soţia sa, Ileana Apostol, de pregătirea sportivilor.

Prin urmare, cei doi tehnicieni le-au făcut sportivilor recomandări legate de menţinerea unui tonus fizic corespunzător, Liviu Apostol precizând, totuşi, că „în cazul sportivilor de performanţă şi cu experienţă, bineînţeles că ei pot lucra exerciţiile de kata pe care le-au prezentat la competiţii în ultimii ani, însă celor mai mici le-am sugerat să facă doar antrenamente fizice. De altfel, kata e singura probă la care se poate lucra din punct de vedere tehnic, pentru că la kumite sau embu este nevoie de adversar sau partener”.