Trap, galop, ponei, dresaj şi multe surprize, mâine, pe Hipodromul Ploieşti, în reuniunea de Derby!

Trap, galop, ponei, dresaj şi multe surprize, mâine, pe Hipodromul Ploieşti, în reuniunea de Derby!

Hipodromul Ploieşti va găzdui, mâine, începând cu ora 10.00, cea mai importantă reuniune hipică a sezonului, cea în care se desfăşoară Derby-ul de Trap al României! Se anunţă un eveniment pe care ploieştenii nu trebuie să-l rateze, pentru că organizatorii au pregătit o reuniune antrenantă, cu întreceri hipice spectaculoase, de trap, galop şi ponei, precum şi un nou show de dresaj oferit de Miron Bococi, românul care s-a stabilit în Spania şi a devenit unul dintre cei mai pricepuţi dresori de cai din Europa. El revine pe Hipodromul Ploieşti după ce, în toamnă, cu prilejul reuniunii de Derby de anul trecut, din 7 octombrie 2018, a ridicat, efectiv, tribunele în picioare cu show-ul prezentat alături de caii săi, Feeling, Bruce şi Talisman! De data aceasta, Bococi va propune un spectacol ce se anunţă şi mai interesant – Free Style Horse Show -, cu nu mai puţin de cinci cai!

Derby-ul de Trap al României va începe la ora 11.10 şi-i va avea la start pe şase dintre cei şapte cai indigeni în vârstă de 4 ani care şi-au făcut „încălzirea”, în urmă cu două săptămâni, în Premiul de Încercare. A câştigat, atunci, armăsarul Calypso, condus de Vasile Gheorghe, şi rămâne de văzut dacă principalul său contracandidat, armăsarul Veritable Yankee, va reuşi să-şi ia revanşa. Au şansa lor, cu siguranţă, şi ceilalţi patru trăpaşi înscrişi în cursă: Ops, Pandora, Neptuniu şi Secretariat, în timp ce armăsarul Romeo a fost retras din motive medicale.

O altă cursă de trap extrem de interesantă se anunţă Criteriul cailor de 4 ani, o întrecere programată la ora 13.40, ce face parte din Campionatul Mediteranean al Driverilor. Este una dintre cele şapte curse care se ţin în acest an în diferite ţări europene şi în care se luptă pentru supremaţie aceiaşi şapte driveri, printre care se numără şi românul Mihai Păun. Ei concurează de fiecare dată conducând cai puşi la dispoziţie de hipodromul organizator, totul stabilindu-se prin tragere la sorţi. Alături de Mihai Păun, în cursa de mâine participă Anthony Tintillier (Franţa), Vladimir Vyagin (Rusia), Noureddine Tiar (Algeria), Boris Kecenovic (Serbia), Walter D’Ambrogio (Italia) şi Clint Vassalo (Malta). Mai trebuie spus că, în această cursă, va fi prezent, în afara concursului, şi unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului, belgianul Joseph Verbeeck, unul dintre cei mai importanţi driveri din istoria trapului Mondial, supranumit „Diavolul belgian”. Acum în vârstă de 62 de ani (e născut pe 6 februarie 1957), Jos Verbeeck este al doilea cel mai titrat driver câştigător de „Prix D’Amerique” (Campionatul Mondial de Trap Atelat, cu premiu pentru câştigător de 1 milion de euro), în care s-a impus de 4 ori, cu cai diferiţi, niciodată principalii favoriţi ai evenimentului! Într-o ierarhie a acestor trofee, primul este francezul Frank Nivard, cu 5 victorii, însă de fiecare dată conducând marii favoriţi ai cursei. Jos Verbeek revine la Ploieşti după ce a mai fost prezent în două curse din cadrul reuniunii de Derby din anul 2017 şi va conduce iapa Letitbe Vrijthout.

De urmărit vor mai fi atât premiul cailor de 2 ani (Premiul Phoenixy – ora 10.40), cât şi cursa rezervată cailor de 3 ani, Premiul Sofia, de la ora 12.50.

Evident, Casa de pariuri Fortuna a inclus în oferta sa de pariere două dintre cursele de sâmbătă, Premiul Hera – Fortuna Gold având cel mai mare număr de partanţi, zece, iar Premiul Hinsar – Fortuna Silver, care încheie, de altfel, reuniunea, anunţându-se, la rându-i, extrem de strâns.

Atractivă se anunţă şi întrecerea poneilor, programată la ora 11.35: Premiul Sheikha Lateefa Bint Mansoor Bin Zayed Al Nahyan – International Pony Race. O cursă cu şase ponei la start, conduşi doar de reprezentante ale sexului frumos, dintre care două vin de peste hotare: Sarah Al Jahouri (Emiratele Arabe Unite) şi Iluna Korin (Belgia).

Trecând la galop, şi în acest caz avem parte de două curse tari, organizate de Federaţia Hipică Română: la ora 12.00, Premiul HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Apprentice World Championship (IFAHR), cu cinci cai la start şi tot atâţia jockey care-i vor conduce în urma unei trageri la sorţi, respectiv, la ora 13.10, Premiul HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR), cu şapte cai la start şi tot atâtea reprezentante ale sexului frumos ca jokey, provenite din şapte ţări diferite.

Bineînţeles, pe toată durata reuniunii, spectatorii vor putea profita de fenomenul „Street food”, partenerii tradiţionali ai Complexului Hipodrom anunţând o ofertă generoasă, care va satisface, cu siguranţă, poftele celor mai gurmanzi oaspeţi.

Biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 7 ani au acces gratuit.

Programul reuniunii de mâine:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download