CSM Ploieşti, 16 medalii obţinute la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional, de la Iaşi!

CSM Ploieşti, 16 medalii obţinute la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional, de la Iaşi!

Sala Sporturilor din Iaşi a găzduit, în weekend, cea de-a XXVIII-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru seniori, tineret şi cadeţi, la startul competiţiei înscriindu-se peste 350 de sportivi, reprezentând 31 de cluburi din ţară. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa maestrului internaţional dr. Ilija Iorga, profesor la Universitatea din Belgrad, fondator al stilului Fudokan şi promotor al karate-ului tradiţional din România, care a susţinut un stagiu tehnic şi a contribuit ca arbitru la probele de kumite seniori.

CSM Ploieşti a participat cu un lot format din 11 sportivi, reuşind să cucerească 16 medalii, dintre care şapte de aur şi nouă de bronz, astfel:

– medalii de aur – kata echipe cadeţi (Mihaela Ciuranu, Sorana Frâncu şi Emanuela Irimia), kata echipe juniori (Dragoş Hriţcu, Alexandru Nicolae şi Rafael Nicodim) şi individual tineret (Dragoş Dumitru);

– medalii de bronz – Enbu masculin juniori (Dragoş Hriţcu, Alexandru Nicolae), kumite individual tineret (Eduard Dobre), Fukugo tineret (Dragoş Dumitru), Enbu mixt tineret (Alexandra Laios, Alexandru Nicolae), Kumite echipe tineret (Eduard Dobre, Dragoş Dumitru, Mario Badea).

În apropierea podiumului, s-au mai clasat:

– locul al IV-lea – Eduard Dobre (Kata individual tineret), Eduard Dobre şi Dragoş Dumitru (Enbu masculin tineret) şi Sorin Niţă, Eduard Dobre şi Dragoş Dumitru (Kata echipe seniori);

– locul al V-lea – Dragoş Hriţcu (Kata individual juniori), Dragoş Hriţcu, Alexandru Nicolae şi Rafael Nicodim (Kumite echipe juniori) şi Alexandra Lajos (Kata individual tineret).

Coordonatorul secţiei de karate a clubului, antrenorul emerit Liviu Apostol, ne-a declarat la întoarcerea de la Iaşi: „O surpriză deosebită mi-au făcut fetele de la cea mai mică grupă de vârstă, cadeţi 14-15 ani, elevele antrenoarei Ileana Apostol obţinând titlul de campioane la prima lor participare la o finală de campionat naţional şi, implicit, o nesperată calificare la Campionatele Europene, care anul acesta se vor organiza la Piteşti, în luna iunie. A mai obţinut calificarea la Europene şi echipa de juniori băieţi, care în 2018 a fost campioană naţională şi vicecampioană europeană de cadeţi, acum aflându-se la prima participare la nivel de juniori. Un rezultat bun a fost, de asemenea, şi locul al IV-lea la seniori, obţinut de o echipă formată dintr-un sportiv veteran şi doi de la tineret. Ne bucurăm de susţinerea conducerii clubului, care reuşeşte, în ciuda situaţiei nu tocmai roze, să fie aproape de sportivi şi de antrenori, iar rezultatele acestea răsplătesc încrederea primită, dar şi orele de antrenamente din sală”.