Handbal, juniori 1: thriller cu final… echitabil în derbiul Grupei Valoare 1!

Handbal, juniori 1: thriller cu final… echitabil în derbiul Grupei Valoare 1!

Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti merge cu paşi mici, dar siguri, spre Turneul final al campionatului, astăzi înregistrând o nouă remiză în cel de-al doilea derbi al Grupei Valoare 1 susţinut în interval de o săptămână. După 21-21 la Suceava, astăzi, elevii lui Silviu Stănescu au încheiat nedecis în Sala „Olimpia”, scor 28-28 (13-17), cu cealaltă formaţie puternică a seriei, CSM Bacău, meciul având câteva coordonate similare confruntării de duminica trecută: o primă repriză mai slabă, la capătul căreia au fost conduşi tot la 4 goluri (7-11 la Suceava, 13-17 acum), o revenire pas cu pas în partea secundă şi un final în care au fost în avantaj, doar de un gol de această dată, şi au fost egalaţi cu 5 secunde înainte de finiş.

Jocul a început echilibrat, cele două formaţii alternând la conducere până la scorul de 7-8 (minutul 14), moment în care profitând şi de două aruncări de la „7 metri” ratate de ploieşteni, oaspeţii s-au desprins la 10-7. Cu un joc mai rapid, mai simplu pe atac poziţional şi cu câteva contraatacuri oferite de unele inexactităţi ofensive ale băieţilor noştri, Bacăul a arătat mai bine în prima repriză şi s-a dus, chiar, la 5 goluri (11-16, minutul 27 şi 12-17, minutul 29), fiind evident că antrenorul Silviu Stănescu avea o misiune dificilă la pauză: să trezească o echipă care parcă s-a speriat de ritmul şi agresivitatea adversarului, fiind salvată de la un dezastru de intervenţiile inspirate ale portarului Alexandru Ispas. Iar tehnicianul a avut succes, în ciuda faptului că primele minute ale părţii secunde nu anunţau revenirea elevilor săi. Chiar dacă au avut şi dublă superioritate, ploieştenii au părut blocaţi în debutul reprizei, iar diferenţa s-a menţinut la 5-6 goluri până în minutul 41, când tabela indica 18-23. Au urmat, însă, 4 goluri consecutive ale băieţilor noştri, care l-au forţat pe antrenorul vizitatorilor să solicite şi un time-out la 21-23, iar meciul „se juca” din nou, la 22-23. A fost egal la 24, 25 şi 26, după care Paraschiv a adus pentru prima oară în avantaj CSM Ploieşti după o lungă perioadă de timp: 27-26, în minutul 56. Oaspeţii au egalat, iar finalul a fost trăit în picioare de cei circa 500 de spectatori. Cătălin Albu a înscris pe contraatac pentru 28-27, dar Bacăul a avut şansa ultimului atac, iar extrema Florin Marcu a egalat oarecum norocos, cu un şut din unghi, cu 5 secunde înainte de final.

A rezultat, una peste alta, o remiză echitabilă dacă ţinem cont că fiecare echipă a avut repriza ei, dar, mai important, a fost o bună propagandă făcută handbalului practicat de juniorii care bat la porţile performanţei, ambele formaţii urmând să se regăsească, în mod normal, la Turneul final al campionatului.

Pentru CSM Ploieşti, au evoluat astăzi: Al. Ispas, Ad. Tănăsescu – G. Paraschiv (6 goluri), A. Militaru (5), M. Chiranu (3), R. Floarea (3), D. Rudai (3), C. Albu (2), A. Stănescu (2), N. Nicolae (2), I. Mereu (1), P. Bucur (1), R. Pantazi şi V. Alici.

Elevii lui Silviu Stănescu vor juca în următoarele două runde tot în Sala „Olimpia”, duminică fiind programat meciul cu LPS Roman, iar, o săptămână mai târziu, cel cu LPS Brăila.

Juniorii 2 au jucat, sâmbătă, în deplasare şi au pierdut cu 34-24 (20-13) partida cu CS Extrem Baia Mare. Elevii lui Gheorghe Puia au o singură victorie în Grupa Valoare 4, iar miercuri vor primi vizita primei clasate, Academia Minaur Baia Mare.

La rândul lor, juniorii 3 au evoluat tot pe teren străin, la Bucureşti, în compania formaţiei HC „Talentul este cheia” şi au suferit a 5-a înfrângere consecutivă în această fază a competiţiei: 22-41 (15-18). Următorul lor meci în Grupa Speranţă 2 este programat duminică, în Sala „Olimpia”, în compania primei clasate, CSŞ Craiova.

Echipa de handbal junioare 3 a debutat în Grupa Valoare 2 cu o înfrângere, elevele lui Robert Comendant pierzând, sâmbătă, în Sala „Lucian Grigorescu” din Capitală, partida cu CSŞ 2 Bucureşti: 33-38 (16-17). Fetele vor juca sâmbătă în Sala „Olimpia”, cu CSŞ Târgovişte, meciul contând pentru runda a doua a acestei faze a campionatului.

Galerie foto, CSM Ploieşti – CSM Bacău 28-28 (13-17):