Misiune clară pentru baschetbalişti: 4 puncte pe ruta Cluj-Napoca – Târgu Mureş!

Misiune clară pentru baschetbalişti: 4 puncte pe ruta Cluj-Napoca – Târgu Mureş!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti se întoarce, în această săptămână, la campionatul Ligii I, după o pauză de două săptămâni determinată de programările jocurilor specifice acestui eşalon. Băieţii pregătiţi de Cătălin Burlacu şi Ionuţ Ivan au misiunea de a se întoarce pe prima poziţie a clasamentului Grupei 2, de unde au coborât după ce formaţiile din Voluntari, Sibiu sau Mureş au disputat meciuri în weekend şi au acumulat puncte, iar pentru aceasta trebuie să câştige măcar una dintre cele două partide pe care le vor susţine, mâine şi poimâine, la Cluj-Napoca şi Târgu Mureş.

Prima partidă, cea cu „satelitul” campioanei „U”-BT Cluj-Napoca, este programată mâine, la ora 13.00, fiind urmată, miercuri dimineaţă, de la 10.00, de confruntarea cu echipa secundă a celor de la BC Mureş Târgu Mureş. Pentru această expediţie de trei zile, plecarea având loc astăzi, Cătălin Burlacu nu a putut face prea multe schimbări faţă de lotul cu care a fost abordat derbi-ul din urmă cu două săptămâni, cu CS Voluntari, absenţele – determinate de probleme medicale -, fiind aceleaşi: Angel Santana, Claudiu Lungu, Danilo Stanoilovici şi Antonio Crăciun. Partidele contează pentru etapele a 8-a, respectiv a 7-a, a campionatului Ligii I.

Trebuie precizat că băieţii vor avea un program încărcat în următoarea săptămână, „dubla” Cluj – Tg. Mureş fiind urmată, duminică şi luni, de alte două confruntări consecutive, programate de data aceasta în Sala „Olimpia”. Duminică, de la ora 14.00, se va desfăşura meciul cu CSU 2 Sibiu, contând pentru etapa a 4-a (a fost inversat programul jocurilor cu gruparea de pe Cibin), iar luni, de la ora 18.00, la Ploieşti va veni CSU Braşov, întâlnirea fiind devansată cu câteva zile faţă de programarea normală şi contând pentru ultima rundă a primei faze a campionatului.

Aşadar, patru meciuri în şapte zile pentru băieţii pregătiţi de Cătălin Burlacu şi Ionuţ Ivan, obiectivul fiind evident: 8 puncte în clasament, pentru câştigarea grupei şi asigurarea unui moral bun înaintea fazei a doua a campionatului: grupele semifinale.