Duminică de gală pe Hipodrom: se ţine Derby-ul de Trap al României!

Duminică de gală pe Hipodrom: se ţine Derby-ul de Trap al României!

După o pauză de mai bine de trei ani, iubitorii turfului din Ploieşti şi nu numai au, duminică, şansa de a asista, din nou, la Derby-ul de Trap al României, cea mai importantă cursă organizată anual pe Hipodrom. Reuniunea organizată de Primăria Ploieşti şi Consiliul Local Ploieşti, prin Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, va programa nu mai puţin de şapte curse, între care şi cele patru premii clasice – Criteriul cailor de 2 ani, 3 ani, 5 ani şi 4 ani -, ultimul, cunoscut  drept Derby-ul de Trap al României. În cadrul reuniunii se vor pune la bătaie premii în valoare totală de 44.400 ron.

Reuniunea va debuta la ora 10.00, iar derby-ul va fi a patra cursă din program (ora 11.45) şi va avea la start 6 din cei 7 trăpaşi care au participat în „Criteriul cailor de 4 ani” şi „Premiul de încercare”, curse desfăşurate în cele două reuniuni din luna septembrie: Star Nobel, Seniorita, Fascia, Vraja Verii, Barbarosa şi Kanur. Lipseşte iapa Ruxandra, care nu a fost înscrisă în cursă, considerându-se că nu este pregătită pentru o astfel de întrecere. În cursa vedetă a zilei, vor fi premii în valoare totală de 12.000 de lei, împărţite astfel: locul 1 – 5.400 lei; locul al 2-lea – 3.000 lei, locul al 3-lea – 1.800 lei; locul al 4-lea – 1.200 lei; locul al 5-lea – 600 lei.

Şi celelalte trei curse importante ale reuniunii, Criteriul cailor de 2 ani, 3 ani, 5 ani, vor beneficia de premii însemnate, în fiecare dintre acestea fiind puşi la bătaie 9.600 lei (locul 1 – 4.320 lei; locul al 2-lea – 2.400 lei, locul al 3-lea – 1.440 lei; locul al 4-lea – 960 lei; locul al 5-lea – 480 lei).

Biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit. Spectatorii care vor veni cu maşina vor achita o taxă de parcare în valoare de 2 ron/oră pentru fiecare autoturism. Accesul publicului participant la reuniune se va face prin intrarea din Bulevardul Bucureşti-DN1.

Invitat de marcă la derby: belgianul Joseph Verbeeck!

Pe lângă o serie de surprize pregătite de organizatori, reuniunea de duminică va beneficia de prezenţa unuia dintre cei mai importanţi driveri din istoria trapului mondial: belgianul Joseph Verbeek, supranumit „Diavolul belgian”. Acum în vârstă de 60 de ani (e născut pe 6 februarie 1957), Jos Verbeek este al doilea cel mai titrat driver câştigător de „Prix D’Amerique” (Campionatul Mondial de Trap Atelat, cu premiu pentru câştigător de 1 milion de euro), în care s-a impus de 4 ori, cu cai diferiţi, niciodată principalii favoriţi ai evenimentului! Într-o ierarhie a acestor trofee, primul este francezul Frank Nivard, cu 5 victorii, însă de fiecare dată conducând marii favoriţi ai cursei. Jos Verbeek vine la Ploieşti la invitaţia unor proprietari de cai şi va putea fi văzut la lucru în două curse: Criteriul cailor de 2 ani, cu calul Calypso RM, şi Criteriul cailor de 3 ani, cu calul Speedy Nobel!

Anul acesta, belgianul a fost numit ambasador al Uniunii Europene de Trap, fiind însărcinat cu promovarea trapului în rândul tinerilor.

derbiverbeek

Programul reuniunii este următorul:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Leave a Reply

Your email address will not be published.