Echipa de handbal feminin pleacă, mâine, în Insulele Feroe!

Echipa de handbal feminin pleacă, mâine, în Insulele Feroe!

Echipa de handbal feminin a CSM Ploieşti se va prezenta la meciul din primul tur al Cupei EHF, programat sâmbătă, în Insulele Feroe, în compania formaţiei HC Neistin. Conducerea clubului, cu sprijinul Primarului Adrian Dobre, a reuşit să găsească un sponsor care a achitat costurile deplasării în Insulele Feroe (cazarea şi masa fiind asigurate pe baza unei reciprocităţi) şi să convingă, totodată, staff-ul tehnic şi opt jucătoare să meargă şi să joace în competiţia europeană. Este un sprijin venit din partea unui iubitor al sportului ploieştean care a dorit să rămână în anonimat, dar poate fi un exemplu pentru alţi agenţi economici din Ploieşti aşteptaţi să vină alături de clubul nostru.

Lotul pe care Neven Hrupec şi Daniel Gheorghe vor conta în partida de sâmbătă va fi format din: Dragica Tatalovic şi Alina Dumitru (portari); Marina Dmitrovic, Daciana Balaban-Curtean, Andreea Chiricuţă, Ionela Dinu, Izabela Mitrescu şi Carmen Gheorghe (jucătoare de câmp). Dintre jucătoarele care rămân acasă, Iryna Burtea-Shutska nu avea timpul necesar să obţină viza, iar Ivana Bozovic nu este aptă 100% din punct de vedere medical şi nu s-a insistat în cazul ei, ţinând cont de gradul de dificultate al deplasării.

„S-au făcut eforturi deosebite pentru a onora această primă participare a echipei de handbal feminin într-o cupă europeană, iar pentru asta trebuie să-i mulţumesc domnului Primar Adrian Dobre, care ne-a sprijinit în găsirea unui sponsor pentru a putea efectua deplasarea. Până la urmă, este vorba desprea imaginea oraşului, a handbalului ploieştean şi a celui românesc! Bineînţeles, le mulţumesc şi fetelor care au acceptat să facă deplasarea în condiţiile actuale, dând dovadă de înţelegere şi loialitate, iar pe cele care au ales să plece într-un moment în care făceau parte dintr-o echipă de excepţie, cred eu, dar, din păcate, nu au mai avut răbdare să aştepte, le înţeleg. Le mulţumesc şi le doresc mult succes la echipele la care au ales să-şi continue carierele!”, a spus directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu.

Delegaţia ploieşteană va decola mâine dimineaţă, la ora 6.30, de pe aeroportul „Henri Coandă” şi va ajunge în cursul serii în Insulele Feroe, după un drum cu două escale, la Berlin şi Copenhaga.

Meciul dintre HC Neistin şi CSM Ploieşti, contând pentru prima manşă a turului I din Cupa EHF, este programat să aibă loc sâmbătă, de la ora locală 19.00, două ore mai târziu în România.

feroe1

Leave a Reply

Your email address will not be published.