Atenţie, se filmează: Vicovul, sub asediu!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au bifat, astăzi, cea de-a 12-a victorie a sezonului din tot atâtea partide disputate, reuşind să treacă la scor, 44-23 (21-12), de ultima clasată, Vicov Bucovina. A fost, aşa cum era de aşteptat, un simplu antrenament cu public pentru elevii lui Dragoş Dobrescu şi, chiar dacă au fost destule momente atât în faza defensivă, cât şi în atac, pe care tehnicianul nu prea le-a „gustat”, Roman şi colegii lui au câştigat la diferenţa aşteptată, de peste 20 de goluri.

Ca şi la Târgovişte, în runda anterioară, au primit credit jucătorii care au evoluat mai puţin în prima parte a turului, Botezatu (10 goluri), Cârstea (7) sau Năstase (5) reuşind să profite de oportunitate şi să înscrie împreună jumătate din totalul echipei. N-a fost însă totul perfect, relaxarea din primele minute ale celor două reprize determinându-l pe Dragoş Dobrescu să solicite chiar şi un time-out în partea secundă, după aproape un sfert de oră de joc echilibrat.

Meciul a început surprinzător, cu oaspeţii reuşind să conducă la un gol până la 3-4 (minutul 5), după care a urmat o serie de şapte goluri ploieştene care pus lucrurile în ordine. Pofta de joc şi gol a cuplului Cârstea – Botezatu a împins CSM-ul spre o desprindere tot mai clară, până la pauză ajungându-se la un ecart de nouă goluri ceva mai conform cu diferenţa dintre cele două formaţii.

Startul părţii secunde a fost, însă, la fel de moale ca şi cel al partidei, iar după 13 minute în care s-a înregistrat un parţial de 6-7, Dragoş Dobrescu a cerut time-out. A retrimis titularii pe teren şi a cerut mai multă concentrare în ambele faze, replica handbaliştilor fiind pe măsură: 16-4 în cele 17 minute rămase de joc, în care jucătorii şi-au permis şi câteva „floricele” cu care au încercat să-i distreze pe juniorii clubului, prezenţi la meci. Ca un element inedit, antrenorul oaspeţilor, Corneliu Carcea, a fost şi pe post de cameraman, filmând minute bune din meci cu ajutorul unei camere video de mici dimensiuni, probabil pentru a păstra o amintire frumoasă de pe terenul liderului Seriei A a Diviziei A.

Cu succesul de astăzi, CSM Ploieşti şi-a păstrat prima poziţie a clasamentului, ajungând la 36 de puncte, şi se pregăteşte să încheie turul cu victorii pe linie, după ultima partidă oficială din 2014, programată miercuri, de la ora 16.30, la LPS Piatra Neamţ.

 

CSM Ploieşti – Vicov Bucovina 44-23 (21-12)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 100.

CSM Ploieşti: D. Rotaru – Budui (4 goluri), Botezatu (10), Turcu (5, 1 din „7 metri”), Zamfir (5), Macovei (3), Năstase (5, 1 din „7 metri”). Au mai jucat: M. Dumitru – Cârstea (7), Gh. Roman (3), Hodorogea, Pâslaru (2). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Vicov: Burlică – Chifan (3 goluri), P. Carcea (3), Berari (5), Vlădean (6), Zubaş (5, 2 din „7 metri”), I. Muntean. Au mai evoluat: Hrab, Hariton, Danileţ, Babiuc (1), Al. Rotaru. Antrenor: Corneliu Carcea.

Arbitri: Eugen Cârstoaia şi Dumitru Cristea (Dâmboviţa).

 

Statisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 2/2 transformate – 3/2 transformate.

Eliminări „2 minute”: 1 (Budui) – 1 (Al. Rotaru).

Leave a Reply

Your email address will not be published.