Baschet: două victorii amicale cu Polonia pentru echipa naţională „U16” a României!

Baschet: două victorii amicale cu Polonia pentru echipa naţională „U16” a României!

Aflată în perioada de pregătire a participării la Campionatul European U16, Divizia B, programat în perioada 8-17 august la Skopje, în Macedonia de Nord, echipa naţională a României, cu patru membri în staff şi trei jucători pe teren de la CSM Petrolul Ploieşti, a disputat, în acest weekend, două meciuri de verificare în compania formaţiei similare a Poloniei. Partidele au avut loc la Târgovişte, acolo unde „tricolorii” s-au şi pregătit în ultima perioadă, şi au fost câştigate de români: 80-76 (24-17, 17-22, 15-18, 24-19), vineri seară, şi 59-54 (19-13, 6-12, 23-15, 11-14), aseară.

Antrenată de Ionuţ Ivan, Elena Stan, Loredana Munteanu şi Robert Munteanu şi avându-l în staff şi pe kinetoterapeutul Iulian Samoilă, echipa României a avut în ploieşteanul David Raşoga cel mai bun jucător, el reuşind de fiecare dată să înscrie câte 17 puncte. Federico Diaconescu a contribuit şi el cu câte 3 puncte în cele două jocuri, iar Vlad Borcan, mezinul formaţiei, a marcat tot 3 puncte în partida de vineri.

La Campionatul European, România este repartizată în Grupa C, alături de Slovacia, Marea Britanie, Irlanda, Danemarca şi Norvegia.