Andrei Virson, medaliat cu aur la Cupa României la Box pentru Juniori!

Andrei Virson, medaliat cu aur la Cupa României la Box pentru Juniori!

Cinci sportivi ai secţiei de box a CSM Ploieşti au participat, în această săptămână, la Drobeta Turnu Severin, la Cupa României la Box pentru Juniori, iar bilanţul băieţilor pregătiţi de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea este de două medalii: una de aur şi una de argint.

Andrei Virson (46 kg) a reuşit să confirme forma bună de la „Dracula Open” şi a cucerit medalia de aur şi în cadrul Cupei României după un parcurs cu patru victorii. El a avut „bye” în optimile de finală ale competiţiei, apoi a trecut în „sferturi” de Luca Boroş prin RSC (Referee Stop Contest) în prima repriză, în semifinale de Denis Alexandrescu prin decizie la puncte, 3-2 şi, astăzi, în finală, de Constantin Vodă (CSM Suceava), tot la puncte, 5-0.

Cea de-a doua medalie, de argint de data aceasta, a venit din partea lui Mihai Muşat (52 kg), care a mers excelent până în finala pierdută astăzi prin decizie împărţită. El a trecut în primele două tururi în mod identic, prin RSC în repriza a 2-a, de Florin Stancu (Reşiţa) şi Cristian Răducanu (CS Moldova), apoi, în semifinale de Cătălin Mustea (CSM Călăraşi), scor 4-1, dar a fost învins astăzi, în lupta pentru aur, de Mircea Radu (LPS Timişoara), scor 4-1.

Dintre ceilalţi trei sportivi înscrişi în concurs de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea, doi au fost, şi ei, aproape de medalii, fiind eliminaţi în „sferturi”: Mykhailo Kononenko (54 kg) a trecut în optimi de finală cu 4-1 de Codruţ Vorniceanu (Botoşani), dar a pierdut apoi, tot la puncte, la Samuel Cioabă (CS Farul), iar Arthur Vochin (63 kg) a trecut în primul tur prin RSC în repriza a 3-a de Iulian Străinu (CS Năvodari), însă a cedat în „sferturi”, la puncte, în faţa lui Darius Stegari (Basti Iaşi). Ionuţ Iacob (57 kg) a pierdut din primul tur la Alex Ştirbu (CSM Brăila), cu 3-2.

„A fost un turneu bun pentru noi, chiar dacă Muşat putea şi el să ia aurul, dacă era mai atent în meciul de astăzi. A fost foarte supărat la final, dar asta este viaţa boxerului, un meci face diferenţa. Totuşi, a avut evoluţii bune, a mers excelent până la finală şi a dovedit că este un sportiv de valoare. Una peste alta, sunt mulţumit că am viitor cu aceşti băieţi, iar asta se va vedea în anii următori”, a declarat antrenorul emerit Titi Tudor.