Echipa de handbal junioare 4 a CSM Ploieşti s-a calificat pentru Faza Euroregiune!

Echipa de handbal junioare 4 a CSM Ploieşti s-a calificat pentru Faza Euroregiune!

Echipa de handbal junioare 4 a CSM Ploieşti s-a calificat pentru Faza Euroregiune a campionatului după ce a ocupat locul al 3-lea în cadrul Fazei Judeţene, pe care AJH Prahova a organizat-o, ieri şi astăzi, la Mizil şi Câmpina.  

Fetele pregătite de Robert Comendant au evoluat numai la Câmpina şi şi-au asigurat încă de ieri calificarea după ce au câştigat Grupa A preliminară, în urma victoriilor obţinute în faţa celor de la CS Bucov, scor 23-15, şi CS Câmpina 2, scor 27-14!

Astăzi s-au desfăşurat jocurile de clasament, necesare pentru stabilirea configuraţiei grupelor de la Euroregiune, iar CSM Ploieşti a încheiat turneul pe locul al 3-lea după ce a pierdut semifinala cu câştigătoarea Grupei C, CS Câmpina 1, cu 31-22 (18-11), pentru ca, apoi, să se impună cu 38-33 (19-18) în disputa cu ACS Academia Junior Ploieşti!

Format aproape în totalitate din jucătoare născute în 2012 şi 2013, o singură sportivă fiind 2011 (anul mare al categoriei J4), lotul CSM Ploieşti pentru acest turneu a fost următorul: Larisa Ioana Barta, Ştefania Vişan (portari) – Natalia Comendant, Ilona Plătică, Bianca Bălăşoiu, Larisa Iancu, Iasmina Iordache, Ioana Petre, Ana Maria Mihai, Edina Andrei, Antonia Duţă, Maria Enache, Sarah Popa, Ioana Ania Jercan şi Nataly Cursaru (jucătoare de câmp).

În Faza Euroregiune, fetele vor face parte din RO3, alături de formaţiile ce vin din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi Teleorman. Primele patru clasate în fiecare euroregiune se vor califica pentru Faza semifinală a campionatului.

CSM Ploieşti a avut înscrisă şi o a doua echipă la turneul de la Câmpina, formată aproape în totalitate din jucătoare mai mici de vârstă (minihandbal şi babyhandbal) şi care a evoluat în Grupa C. Fetele s-au bucurat de oportunitatea de a juca în compania colegelor mai mari şi, chiar dacă au pierdut ambele partide, 5-25 cu CS Activ Plopeni şi 0-32 cu CS Câmpina („remarcabilă” tenacitatea cu care gazdele şi-au apărat poarta într-un meci fără miză!), au avut parte de o experienţă care, cu siguranţă, le va ajuta în viitor. Iar viitorul apropiat înseamnă chiar vineri, când CSM Ploieşti va participa la Cupa Comunei Bucov, alături de CS Ariceştii Rahtivani, CSO Activ Plopeni, GSPI Moreni, CS Bucov, ACS Academia Junior, CSO Mizil şi Francy Breaza.

Lotul CSM Ploieşti 2 a avut următoarea componenţă: Emma Tabac, Sara Ponea (portari); Maria Râjnoveanu, Eva Maria Danciu, Clara Irina Cioc, Eva Chelba, Alexandra Predescu, Ana Maria Ciobanu, Maya Pitoiu, Corina Dinu, Timeea Drăghici, Sofia Pandele, Melania Drăghici, Andreea Ilie, Sara Constantin şi Elena Preda (jucătoare de câmp).

Băieţii merg de pe locul al 2-lea la Euroregiune

Calificaţi după cele două meciuri câştigate sâmbătă la Mizil în Grupa B a Fazei Judeţene, (31-4 cu CSO Mizil 1 şi 14-11 cu CSO Tricolorul Breaza), băieţii pregătiţi de Gabi Enache au disputat, şi ei, luni, meciurile de clasament, în compania celorlalte formaţii care-şi câştigaseră dreptul de a merge la Euroregiune.

CSM Ploieşti a câştigat cu 20-13 (9-4) semifinala cu ocupanta poziţiei secunde în Grupa A, CSŞ Ploieşti, după care a pierdut cu 31-21 (17-7) finala cu ACS Academia Junior Ploieşti.

Drept urmare, băieţii noştri merg de pe poziţia secundă în Faza Euroregiune, fiind repartizaţi, la fel ca şi fetele, în RO3, în care vor întâlni echipele calificate din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi Teleorman. Şi în cazul lor, primele patru clasate în fiecare euroregiune se vor califica pentru Faza semifinală a campionatului.