Eşec dramatic, în ultima secundă: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Târgu Jiu 98-99!

Eşec dramatic, în ultima secundă: CSM Petrolul Ploieşti – CSM Târgu Jiu 98-99!

Debutul în Faza a II-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95 a fost unul de coşmar pentru CSM Petrolul Ploieşti, care a pierdut, în această seară, în Sala „Olimpia”, în faţa celor de la CSM Târgu Jiu, cu 99-98 (24-33, 20-25, 28-20, 27-20), după un coş de „3 puncte” încasat în ultima secundă a meciului!

Un amestec de lipsă de inspiraţie în gestionarea finalurilor de joc şi de ghinion în unele situaţii – adversarii înscriind două coşuri de la distanţă „pe sirenă” în această seară, cel de-al doilea, decisivul lui Cameron Oluyitan, în condiţii de presiune maximă, Brkic şi Henry sărind să-l blocheze (vezi foto) – au făcut ca spectatorii să plece acasă cu un gust amar, la capătul unei partide în care înfrângerea a venit, parcă, de nicăieri.

Prima repriză a fost excelentă în plan ofensiv, cu 58 de puncte marcate de o echipă „galben-albastră” dusă spre coşul advers de energia lui Reggie Johnson Jr. şi de precizia incredibilă a lui Vlad Corpodean (21 de puncte în 20 de minute, cu 6/6 de la distanţă, 1/1 la „2 puncte” şi 1/ 2 la libere), şi nimic nu anunţa deznodământul dramatic. Chiar şi apropierea oaspeţilor la 3 puncte, consemnată pe finalul sfertului al 3-lea, nu a îngrijorat prea tare, pentru că reacţia băieţilor a fost bună şi, în minutul 33, lucrurile păreau sub control: 85-72.

Şi totuşi, finalul avea să fie dramatic, pentru că, deşi am fost permanent în faţă şi am condus cu 94-89 când mai erau 47 de secunde de joc, am suferit din nou la linia de fault, acolo unde adversarii i-au trimis în trei rânduri pe Johnson Jr. şi Brkic în disperare de cauză. Decizie inspirată, pentru că pivotul nostru a „împărţit” liberele de fiecare dată, iar gorjenii au avut la dispoziţie, în final, un atac de… 3.9 secunde în care Oluyitan a reuşit să înscrie un coş incredibil, graţie căruia CSM Târgu Jiu a câştigat o partidă în care nu a condus pe tabelă în niciun moment!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: R. Johnson Jr. (9 puncte, 2×3), V. Corpodean (27, 7×3), Brkic (14), Funderburk Jr. (8 puncte, 1×3, 13 pase decisive), Henry (7), L. Diaconescu (6), C. Dinu (4), B. Popa (3, 1×3) şi V. Negoiţescu.

În etapa a 2-a a acestei faze, „galben-albaştrii” vor juca sâmbătă, 3 februarie, de la ora 19:00, la SCM Timişoara.

La mulţi ani, Lorenzo Diaconescu!

Lorenzo Diaconescu a împlinit chiar astăzi 19 ani şi a onorat evenimentul cu cea mai bună evoluţie a sa în acest sezon al Ligii Naţionale, reuşind 6 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive în puţin peste 21 de minute petrecute pe parchet. Din păcate, nu a fost să fie şi o victorie a echipei în meciul din această seară, dar apropiaţii i-au pregătit o surpriză şi, imediat după meci, i-au făcut cadou un tort, cântându-i „La mulţi ani”! alături de colegii de echipă.

Galerie foto: