LNBM – Getica 95: meci dificil mâine seară, cu CSM Târgu Jiu, la debutul în Faza a II-a a campionatului!

LNBM – Getica 95: meci dificil mâine seară, cu CSM Târgu Jiu, la debutul în Faza a II-a a campionatului!

Liga Naţională de Baschet Masculin – Getica 95 continuă cu Faza a II-a a campionatului, în care echipele s-au separat în Grupa 1-10, în care se va lupta pentru accederea în play-off (locurile 1-8), şi Grupa 11-18, în care formaţiile ce vor evolua în play-out vor trage pentru o clasare cât mai bună, care să le asigure avantajul unui număr mai mare de meciuri pe teren propriu în duelurile knock-out.

CSM Petrolul Ploieşti a încheiat prima fază pe locul al 8-lea al Grupei B, cu bilanţ 4/12, aşa că va juca în Grupa 11-18, tur-retur cu cele patru formaţii care vin din Conferinţa A: SCM Timişoara, CSM Târgu Jiu, CSM Galaţi şi Laguna Bucureşti (în ordinea clasamentului). Se porneşte la drum cu rezultatele consemnate în compania colegelor de… conferinţă şi suferinţă, aşa că băieţii pregătiţi de Mihai Popa au acum în cont trei victorii (două cu CSM Focşani şi una la CS Vâlcea) şi trei înfrângeri, graţie cărora sunt pe locul al 4-lea al Grupei 11-18.

Prima partidă din Faza a II-a este programată mâine seară, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania echipei CSM Târgu Jiu, care a încheiat partea întâi a sezonului cu 6/10 şi porneşte acum cu bilanţ 5/1, fiind a doua în Grupa 11-18, după SCM Timişoara, la coşaveraj.

„Ca orice meci ce va urma în această fază secundă a campionatului, jocul cu CSM Târgu Jiu este foarte important. Întâlnim o formaţie care are, probabil, cele mai multe posesii în tranziţie din ligă şi practică un joc în viteză, ce poate pune probleme oricărei echipe. Tocmai de aceea, pentru a obţine un rezultat pozitiv trebuie să fim foarte concentraţi la planul de joc pe care l-am stabilit, să-l respectăm şi să depunem un efort colectiv deosebit”, spune antrenorul Mihai Popa.

Partida de mâine seară va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Alexandra Stan (Bucureşti), Alexandru Ivan (Târgovişte) şi Mihai Dumitraşcu (Piteşti), iar comisar din paartea Federaţiei Române de Baschet va fi Cătălin Burlacu (Ploieşti).

Accesul publicului este liber.

Întâlnirea va putea fi urmărită „în direct” pe contul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.