Baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti, oaspeţi la „Grigore Moisil”, la Olimpiada Sportului Şcolar!

Baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti, oaspeţi la „Grigore Moisil”, la Olimpiada Sportului Şcolar!

Baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti au fost, în această dimineaţă, oaspeţii sălii de sport a Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil”, acolo unde s-a defăşurat faza locală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la nivel de gimnaziu. Trei echipe de băieţi – Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Şcoala Gimnazială „Profesor Nicolae Simache” – şi două de fete – Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” – s-au luptat pentru calificare sub privirile băieţilor antrenaţi de Mihai Popa, printre „combatanţi” regăsindu-se mai mulţi componenţi ai echipei „U15” a clubului.

Baschetbaliştii le-au oferit tuturor celor prezenţi invitaţii la meciul de mâine, cu CSM Târgu Jiu (ora 18:00, Sala Sporturilor Olimpia) şi au dat autografe pe tot ce s-a putut: bucăţi de hârtie, invitaţii, pantofi sport şi, chiar, tricouri… oficiale ale şcolii!

„În momentul în care am intrat în sală mi-a fugit mintea la copilăria mea şi la perioada junioratului, în care se organiza aceeaşi competiţie interşcoli şi participam cu mare bucurie şi entuziasm. Mă bucură foarte mult că încă se desfăşoară astfel de întreceri, pentru că ne dorim să vedem câţi mai mulţi copii practicând sport, în general, şi baschet, în special. A fost o idee bună să venim astăzi aici şi să ne încărcăm cu energia pe care aceşti copii, dornici să ne cunoască şi să obţină autografe, ne-au transmis-o. Îi aşteptăm la meciurile noastre, să ne susţină!” a spus antrenorul Mihai Popa.

La rândul lui, Bogdan Popa, baschetbalist obişnuit cu sala de sport a fostei Şcoli nr. 8 (actuala „Grigore Moisil”), în care s-a antrenat în adolescenţă, a declarat: „Chiar le povesteam colegilor că în această sală am fost şi eu de multe ori în situaţia în care se află aceşti copii şi mă încearcă un sentiment plăcut să văd că în continuare copiii vin la sport şi joacă baschet cu plăcere. Când eram de vârsta lor aveam idolii mei în baschet, pe Cătălin Burlacu, bineînţeles, sau pe D Brown, la Asesoft, echipa care era un reper pentru noi la acel moment. Sper că şi noi suntem exemple pentru cei mici şi ne dorim să vină şi să ne susţină la meciurile din Sala Olimpia”.

Galerie foto: