Antrenorul Mihai Popa, secund la „naţională”! Bogdan Popa şi Codruţ Dinu, convocaţi cu Luxemburg!

Antrenorul Mihai Popa, secund la „naţională”! Bogdan Popa şi Codruţ Dinu, convocaţi cu Luxemburg!

Antrenorul echipei de baschet seniori a CSM Petrolul Ploieşti, Mihai Popa, va face parte din staff-ul noului selecţioner al României, Mihai Silvăşan, care a preluat echipa naţională la finalul anului trecut, înlocuindu-l pe israelianul Michael Gorke. Popa va ocupa funcţia de antrenor secund, alături de Răzvan Munteanu (Tornados Franken, Germania), iar prima acţiune a „tricolorilor” la care va participa în noua postură va debuta în 18 februarie, când lotul se va reuni pentru meciul cu Luxemburg, din 22 februarie, de la Cluj-Napoca, din FIBA World Cup 2027 Pre-Qualifiers.

„Cu Mihai Silvăşan am colaborat şi în 2018, la echipa naţională Under 20 a României, cu care am participat la Campionatul European, Divizia A, de la Chemnitz, şi nu pot decât să mă bucur că atât el, cât şi Federaţia Română de Baschet s-au gândit la mine pentru o nouă colaborare. Echipa naţională a României nu se refuză şi am acceptat imediat, pentru că ne dorim ca începând cu această campanie de calificare să clădim o echipă naţională mai competitivă, capabilă să obţină rezultate din ce în ce mai bune”, a declarat antrenorul Mihai Popa.

Bogdan Popa şi Codruţ Dinu, printre cei 16 convocaţi!

Noul staff a făcut ieri convocările pentru meciul programat fix peste o lună, iar CSM Petrolul Ploieşti are doi reprezentanţi în lotul lărgit, de 16 sportivi: pe Bogdan Popa (26 ani), de altfel un obişnuit al „naţionalei” în ultimii ani, şi, ca o mică surpriză, pe Codruţ Dinu (16 ani, va împlini 17 pe 26 februarie, imediat după jocul cu Luxemburg), considerat unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din România în acest moment. Convocarea lui Codruţ vine şi ca o recompensă a performanţei din vara trecută, atunci când a condus „naţionala” U16 a României spre locul al 4-lea la FIBA U16 European Championship, Division B, de la Piteşti (4-13 august), el fiind MVP-ul echipei noastre şi inclus în „best 5” al competiţiei. Dinu a încheiat acel turneu cu medii de 19.1 puncte, 6.1 recuperări şi 4.7 pase decisive în 7 meciuri disputate, fiind cel mai bun jucător al „tricolorilor” la capitolele puncte/meci, pase decisive/meci şi eficienţă (medie de 16.6).

Lotul de 16 jucători convocat de noul staff al „tricolorilor” pentru partida cu Luxemburg este următorul: Lucas Tohătan (CSO Voluntari), ⁠Patrick Richard (U-BT Cluj-Napoca), ⁠Tudor Șomăcescu (Rapid București), ⁠Codruț Dinu (CSM Petrolul Ploiești), ⁠Tudor Fometescu (FC Argeș), ⁠Mihai Măciucă (U-BT Cluj-Napoca), ⁠Nandor Kuti (BC CSU Sibiu), ⁠Dragoș Diculescu  (Hamar – Islanda), ⁠Amedeo Casale (SCM U Craiova), ⁠Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea), ⁠Tudor Gîrbea (Rapid București), ⁠Ștefan Grasu (Dinamo București), Bogdan Popa (CSM Petrolul Ploiești), Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca), ⁠Rareș Uță (BC CSU Sibiu) şi ⁠Alexandru Olah (CSO Voluntari).