LNBM Getica 95: CSM Petrolul Ploieşti încheie Faza I cu o deplasare importantă, la Craiova!

LNBM Getica 95: CSM Petrolul Ploieşti încheie Faza I cu o deplasare importantă, la Craiova!

CSM Petrolul Ploieşti încheie, mâine, Faza I a Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95 o dată cu deplasarea de la Craiova, meciul cu SCM „U”, programat la ora 18:00, fiind extrem de important pentru Faza a II-a şi, implicit, play-out-ul competiţiei. Cele două formaţii vor fi colege în Grupa 11-18, astfel că punctele din meciurile directe se contabilizează după joncţiunea cu echipele care vin din Conferinţa A şi vor cântări decisiv în alcătuirea clasamentului dinaintea play-out-ului.

Ambele formaţii s-au confruntat cu probleme în ultima vreme şi vin după 7 meciuri în care au avut o singură victorie şi şase înfrângeri, gazdele de mâine alegând, chiar, să-l înlocuiască pe antrenorul Vitaly Stepanovski cu Panagiotis Giannaras, tehnician cipriot care va debuta, practic, pe banca tehnică a oltenilor după ce echipa a fost condusă de secunzi în deplasarea de luni, de la Târgu Mureş. Şi, pentru că a venit vorba de meciul din prima zi a săptămânii, să spunem că SCM „U” Craiova va avea, probabil, două absenţe în jocul de mâine după ce George Blaj-Voinescu şi Alexandru Agapie au fost eliminaţi la Târgu Mureş în urma bătăii generale ce s-a iscat spre finalul confruntării.

De partea cealaltă, Mihai Popa se confruntă cu o singură problemă de lot, George Angelian fiind aproape de reluearea antrenamentelor în ritm normal după accidentarea suferită la finalul anului 2023.

„Urmează o perioadă în care toate meciurile pe care le jucăm sunt extrem de importante şi le vom aborda ca atare. Primul, cel de mâine, ne aduce în cale o contracandidată în faza următoare a campionatului, aşa că trebuie să ne capacităm pentru a putea obţine un rezultat bun. Numai cu multă muncă, dorinţă şi concentrare vom putea să câştigăm, iar băieţii sunt sigur că sunt conştienţi de acest fapt. Evident, avem un semn de întrebare vizavi de cum se vor prezenta adversarii cu noul antrenor pe bancă, cert fiind că din punct de vedere al motivaţiei vom întâlni o echipă schimbată faţă de ultimele etape. Tactic, probabil că nu va schimba foarte mult, pentru că nu poţi ca în câteva zile să vii cu multe noutăţi, dar, cu siguranţă, este o provocare şi pentru noi, staff-ul tehnic, să pregătim acest meci”, a declarat antrenorul principal al echipei noastre, Mihai Popa.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în acest sezon, CSM Petrolul câştigând la Craiova în Faza I a Cupei României, scor 72-70, iar oltenii luându-şi revanşa în campionat, 86-74 la Ploieşti, după ce au egalat în ultima secundă a timpului regulamentar şi au tras incredibil în prelungiri.

Partida de mâine va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Alin Faur (Timişoara), Bogdan Podar (Cluj-Napoca) şi Vlad Cotrobaş (Bucureşti), iar comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Bedir Sefer (Corabia).

Meciul va putea fi urmărit pe contul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.