Handbal: Denis Ştefan s-a calificat cu echipa naţională „U18” la Campionatul European din Muntenegru!

Handbal: Denis Ştefan s-a calificat cu echipa naţională „U18” la Campionatul European din Muntenegru!

Cu portarul Denis Ştefan om de bază în toate cele trei partide ale Turneului preliminar din Austria, echipa naţională de juniori a României s-a calificat pentru Turneul Final al Campionatului European U18 ce va avea loc anul acesta în Muntenegru.

„Tricolorii” au încheiat Grupa E cu un bilanţ de o victorie, un rezultat de egalitate şi o înfrângere, obţinând calificarea în mod dramatic, graţie golaverajului superior celui realizat de Letonia, +14 faţă de +10 al balticilor.

România a început turneul de la Viena cu o victorie clară, 42-27 (23-13) cu Finlanda, dar a pierdut ieri în faţa Austriei cu 37-36 (21-22) în urma unui gol primit în ultimele secunde ale întâlnirii. Norocul s-a întors, astăzi, în favoarea băieţilor noştri, care aveau nevoie cel puţin de o remiză în disputa cu Letonia, reuşind să o obţină tot la ultimul atac al meciului: 41-41 (19-16)!

Portar al echipei de juniori 1 a CSM Ploieşti, Denis Ştefan este antrenat la club de Ramona Ştefan şi a participat în 2023 la toate acţiunile „tricolorilor”, inclusiv la cele trei competiţii la care România a luat startul: Campionatul Mediteranean din Tunisia (locul 6), “European Open Championship” din Suedia (locul 11) şi „Trofeul Carpaţi NIRO” (locul 2).

Felicitări, Denis!