Lorenzo Diaconescu, pe 7 cu „naţionala” U18 a României la Campionatului European – Divizia B!

Lorenzo Diaconescu, pe 7 cu „naţionala” U18 a României la Campionatului European – Divizia B!

Sportivul secţiei de baschet a CSM Petrolul Ploieşti, Lorenzo Diaconescu, a încheiat pe locul al 7-lea cu „naţionala” României Campionatul European U18 – Divizia B, ce s-a desfăşurat în Portugalia, la Matosinhos!

După ce s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei cu un bilanţ de patru victorii şi o înfrângere în Grupa C preliminară (detalii aici), „tricolorii” au pierdut cu 90-69 în faţa Letoniei, formaţie care avea să şi câştige, de altfel, turneul, aşa că au jucat în meciurile de clasament din zona 5-8. În semifinală au cedat cu 79-67 în faţa Marii Britanii, iar în partida pentru locurile 7-8, disputată ieri, s-au impus cu 84-55 în faţa Letoniei.

Lorenzo a jucat în 7 dintre cele 8 meciuri disputate de România la Matosinhos, fiind menajat în partida pentru locurile 7-8 din cauza unei uşoare accidentări, şi a încheiat competiţia cu medii de 10.3 puncte, 5.6 recuperări şi 1 assist/meci. Cu 27.7 minute jucate/meci, el a fost al doilea cel mai folosit jucător al „tricolorilor”, după Denis Bădălău (28.9 minute), şi al treilea marcator după Andrei Oinaru (14.9 puncte) şi acelaşi Denis Bădălău (14.3 puncte).