CSM Petrolul Ploieşti, la al doilea transfer al verii: Lorenzo Diaconescu se întoarce acasă!

CSM Petrolul Ploieşti, la al doilea transfer al verii: Lorenzo Diaconescu se întoarce acasă!

Începem săptămâna cu o nouă mutare realizată de echipa de baschet seniori a clubului în perspectiva ediţiei de campionat 2023-2024 a Ligii Naţionale: Lorenzo Diaconescu se întoarce acasă şi va juca pentru CSM Petrolul Ploieşti în următorul sezon!

Născut la Ploieşti pe 27 ianuarie 2005, Lorenzo este unul dintre jucătorii de perspectivă ai baschetului românesc şi vine după patru ani petrecuţi în Spania. A început baschetul la 7 ani, jucând, pe rând, pentru Solaris Ploieşti, CSU Ploieşti şi ACS Dan Dacian Bucureşti, iar la 14 ani a fost recrutat de cei de la Real Madrid, pentru care a jucat un an. În sezonul 2020-2021 a ajuns la Coosur Real Betis, pentru care nu a evoluat însă foarte mult din cauza unei accidentări, iar în ultimii doi ani a evoluat pentru Zentro Basket Madrid, la nivel de juniori.

Joacă pe poziţia 4 (extremă de forţă), are 2.04 m şi este component al echipei naţionale „U18” a României, pentru care a jucat anul trecut, în august, chiar la Ploieşti, în cadrul FIBA U18 European Championship, Division B! Lorenzo a avut atunci medii de 8.4 puncte şi 5.9 recuperări în puţin peste 25 de minute jucate în cele 8 partide ale „tricolorilor”.

De altfel, în această perioadă, el se află în cantonament cu „naţionala” U18, care se pregăteşte la Târgu Jiu pentru participarea la ediţia din acest an a FIBA European Championship, Division B, programată în perioada 21-30 iulie, în Portugalia, la Matosinhos.

„Lorenzo este unul dintre baschetbaliştii de valoare din generaţia tânără şi am ţinut să vină alături de noi pentru că vrem să ne respectăm strategia de a le da credit jucătorilor ploieşteni. Faptul că s-a antrenat şi a jucat patru ani în baschetul iberic l-a ajutat să ajungă la un nivel care, credem noi, îi asigură bagajul necesar pentru a evolua în Liga Naţională de Baschet Masculin, aşa că suntem covinşi că ne va ajuta foarte mult în noul sezon”, a declarat Ionuţ Ivan, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Petrolul Ploieşti, despre ultimul sosit în tabăra galben-albastră.

De remarcat că şi fratele lui Lorenzo, Federico Diaconescu, este legitimat la CSM Petrolul Ploieşti, fiind jucător de bază al echipei „U15” care a devenit campioană naţională în acest an, cu prilejul Turneului Final de la Sibiu.

În acest moment, lotul echipei de seniori este format din Bogdan Popa, Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, Codruţ Dinu, George Angelian, Robert Pătraru, Mihai Comănescu şi David Raşoga.