Patru reprezentanţi ai CSM Ploieşti, implicaţi în pregătirile naţionalei feminine „U18” pentru Campionatul European!

Patru reprezentanţi ai CSM Ploieşti, implicaţi în pregătirile naţionalei feminine „U18” pentru Campionatul European!

CSM Ploieşti are patru reprezentanţi la echipa naţională feminină „Under 18” a României, care se află în plină perioadă de pregătire pentru participarea la FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, de la Sofia, din perioada 30 iunie – 9 iulie: doi în staff-ul tehnic – antrenorul principal Loredana Munteanu şi preparatorul fizic Robert Munteanu, şi două sportive în lot – Agnes Zane şi Karina Munteanu!

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care pregătirea „tricolorelor” se desfăşoară la Ploieşti, cu scurte întreruperi pentru meciuri amicale internaţionale pe care fetele le joacă în această lună. Antrenamentele au demarat pe 31 mai, iar, în weekendul care tocmai a trecut, „naţionala” a mers în Bulgaria pentru două meciuri test susţinute la Samokov, în compania echipei similare a vecinilor de la sud de Dunăre.

Dintre cele două sportive aflate în lot, Karina Munteanu nu a jucat, fiind menajată după fractura de piramidă nazală suferită la Turneul Final al Campionatului Naţional „U17”, în meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

În schimb, în primul meci, cel de sâmbătă, pe care România l-a pierdut cu 65-46 (17-15, 14-11, 23-10, 11-10),  Agnes Zane a jucat aproape 13 minute şi a marcat 2 puncte la singurul şut avut, a adunat 4 recuperări, o intercepţie şi un „capac”. Ieri, în victoria fetelor noastre, 71-51 (21-18, 20-14, 20-9, 10-10), Agnes a avut 8 puncte marcate (3/6 din acţiune, 2/2 la „libere”), 3 recuperări şi 2 intercepţii în puţin peste 13 minute petrecute pe teren.

Fetele îşi vor continua pregătirea la Ploieşti până pe data de 28 iunie, cu o nouă întrerupere în intervalul 21-23 iunie, atunci când se vor deplasa la Konya, pentru o nouă „dublă” amicală, de data aceasta cu echipa naţională a Turciei.

Galerie foto: