Handbal: CSM Ploieşti este noua campioană naţională a Junioarelor 4!

Handbal: CSM Ploieşti este noua campioană naţională a Junioarelor 4!

„A venit cupa, a venit cupa, a venit cupa la Ploieşti!” şi „Campionii, campionii!” a răsunat, astăzi, în Sala „Dumitru Bernicu” din Suceava la finalul partidei în care fetele pregătite de Leonard Cristescu au cucerit titlul de campioane ale României! CSM Ploieşti J4 a câştigat cu 31-26 (17-15) finala cu CSM Bucureşti şi, după un parcurs cu 7 victorii din 7 meciuri la Turneul Final din Moldova (detalii despre drumul până în finală, aici), au obţinut medaliile de aur ale unui sezon perfect.

Aşa cum anticipam, dacă anul trecut a fost cel al bronzului  – în campionat, la „Prague Handbal Cup 2022” şi „Olympic Summer Cup” – ei bine, sezonul 2022-2023 le găseşte pe fetele noastre pe cea mai înaltă treaptă a podiumului! S-au impus la „Prague Handball Cup 2023”, iar acum, la capătul unei săptămâni pe cât de încărcate, pe atât de fericite, au câştigat titlul naţional fără a lăsa loc de dubii, cea mai strânsă victorie fiind chiar cea de astăzi, obţinută la cinci goluri diferenţă!

În partida de astăzi, tehnicianul echipei noastre a mizat pe următorul lot de jucătoare: B. Vesel, D. Ioaniţiu – B. Brînzaru (12 goluri), S. Curcan (6), A. Alecu (4), M. Andronache (3), A. Filip (2), D. Marin (2), D. Constantinescu (2), B. Marin, D. Ionescu, A. Ioniţă, A. Bratu, C. David, S. Oprea şi C. Nedelcu.

Miruna Andronache, MVP al Turneului Final!

Linia de „9 metri” a echipei noastre a fost apreciată pe măsură în momentul stabilirii superlativelor individuale ale Turneului Final de la Suceava şi, ca urmare, conducătorul de joc Miruna Andronache a fost declarată „MVP”-ul competiţiei, iar colegele ei de linie au fost incluse în echipa turneului: Bianca Brînzaru – cel mai bun inter stânga şi Sara Curcan – cel mai bun inter dreapta!

Lotul de jucătoare pe care Leonard Cristescu a contat în Turneul Final de la Suceava este următorul: Daria Maria Ioaniţiu, Bianca Vesel, Giulia Toacă (portari); Bianca Marin, Daria Ionescu, Ana Maria Filip, Ana Miruna Ioniţă, Sara Curcan, Alexia Bratu, Carina Ştefania David, Bianca Brînzaru, Diana Constantinescu, Daria Marin, Sabina Oprea, Alisia Alecu, Corina Dinu, Miruna Andronache şi Cosmina Nedelcu (jucătoare de câmp).

Galerie foto: