Săptămâna boxului feminin, la Ploieşti: Cupa României începe mâine, în Sala „Titi Prosop”!

Săptămâna boxului feminin, la Ploieşti: Cupa României începe mâine, în Sala „Titi Prosop”!

Ploieştiul va fi „capitala” boxului feminin românesc în această săptămână, în care Federaţia Română de Box, în parteneriat cu CSM Ploieşti, va organiza în Sala „Titi Prosop” Cupa României la Box Feminin pentru Cadete, Junioare, Tineret şi Senioare. Vor fi aproape 200 de sportive care vor lupta pentru medaliile de aur într-o competiţie despre care am putut afla detalii cu prilejul conferinţei de presă la care au participat, astăzi, coordonatorul secţiei de box a CSM Ploieşti, Titi Tudor, antrenorul coordonator al loturilor naţionale de box feminin ale României, Adrian Lăcătuş, şi antrenorul federal Alexandru Scarlat.

„Săptămâna aceasta, Ploieştiul va fi capitala boxului feminin românesc, chiar aici, în sala din care au plecat cei doi mari campioni, Leonard Doroftei şi Adrian Diaconu. Boxul feminin a luat amploare atât la nivel naţional, cât şi internaţional şi veţi vedea că, în următorii ani, se va dezvolta şi mai mult, aici, la noi, la Ploieşti. Avem 13 fete înscrise în competiţie, suntem acasă, în sala noastră, şi sperăm ca pe lângă performanţele de până acum, să descoperim şi alte fete, să le ridicăm spre loturile naţionale. Depinde de dorinţa lor de a ajunge cât mai sus! Sunt în cantonament de două săptămâni de zile, îşi doresc să se afirme, să ducă boxul ploieştean cât mai sus şi sper să arate asta în ring”, a spus Titi Tudor.

Cele 13 sportive care vor reprezenta CSM Ploieşti la competiţia din această săptămână sunt: Ştefania Ţăndărescu, Cristina Căldărariu, Livia Botică, Ioana Popescu, Ecaterina Ene, Sabina Turcu, Elisabeta Ştefănescu, Alexandra Voinea, Andreea Mateescu, Maria Bănică, Valentina Speriuş, Ioana Ivănoiu şi Anamaria Gheorghe.

La rândul lui, coordonatorul loturilor naţionale feminine, Adrian Lăcătuş, a ţinut să-i mulţumească prietenului de la Ploieşti, Titi Tudor, pentru sprijinul acordat în organizarea turneului, vorbind, totodată, şi despre situaţia boxului feminin românesc: „Dacă mulţi nu o spun, acesta este adevărul, nu se îngrămădesc prea mulţi să organizeze competiţii de mare anvergură, pentru că sunt multe cheltuieli. Titi îmi este prieten şi ne leagă multe amintiri legate de performanţă, iar devotamentul lui m-a convins că e o idee bună să aducem cupa la Ploieşti. Veţi vedea că va fi o competiţie bună, un prilej pentru sportive să se remarce în perspectiva competiţiilor importante ce urmează, iar meciurile vor fi spectaculoase. Nu toată lumea se uită cu ochi buni la boxul feminin, dar, în ultima perioadă – şi mă refer la ultimii 15-20 de ani – fetele ţin steagul sus în boxul românesc. Vom avea la competiţie campioane europene precum Andra Sebe, Loredana Marin, Lăcrămioara Perijoc sau Amalia Niţă, de 3 ori campioană europeană! Vin fete din urmă, le veţi vedea şi la această competiţie de la Ploieşti, iar medalia de aur va însemna pentru ele şansa de a participa la următoarele acţiuni ale loturilor naţionale!”.

Reprezentantul Federaţiei Române de Box, antrenorul federal Alexandru Scarlat, a declarat, la rându-i: „Mă bucur că această competiţie se ţine într-un oraş cu mare tradiţie în box, cum este Ploieştiul, şi că de organizarea se ocupă chiar un simbol al pugilismului românesc, domnul Titi Tudor. Avem un număr foarte mare de sportive înscrise, peste 185 până în momentul de faţă, iar validarea continuă până diseară, când este programată şi tragerea la sorţi. Este o competiţie importantă, asta e clar, pentru că, pe lângă fetele amintite de domnul Lăcătuş, care au adus deja medalii pentru România, ne dorim să apară şi alte sportive care să meargă spre performanţă”.

În principiu, galele se vor desfăşura, începând de mâine, în fiecare după-amiază începând cu ora 16:30, în Sala „Titi Prosop”, iar gala finală va fi programată în funcţie de numărul final de sportive înscrise şi, implicit, de diagramele de concurs.

Galerie foto: