Melania Grigore, meci demonstrativ cu Garry Kasparov şi 10 dintre cei mai buni şahişti ai lumii!

Melania Grigore, meci demonstrativ cu Garry Kasparov şi 10 dintre cei mai buni şahişti ai lumii!

Sportiva secţiei de şah a CSM Ploieşti, Melania Grigore, s-a numărat printre micii şahişti ai României care au fost invitaţi să participe la deschiderea „Superbet Chess Classic România 2023” – prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2023, unul dintre cele mai importante turnee de șah la nivel mondial. La eveniment a fost prezent unul dintre fondatorii circuitului, multiplul campion mondial Garry Kasparov, dar şi 10 dintre cei mai buni şahişti ai lumii în acest moment: Ian Nepomniachtchi, Alireza Firouzja, Fabiano Caruana, Anish Giri, Ding Liren, Wesley So, Maxime Vachier-Lagrave, Jan-Krzysztof Duda, Richard Rapport şi Bogdan Deac, ultimii doi reprezentând România la marile competiţii.

În cadrul ceremoniei de deschidere de aseară, Melania Grigore şi ceilalţi mici şahişti au participat la un „simultan” cu cei zece mari maeştri ai şahului mondial, primele mutări fiind făcute, însă, de fostul mare campion, Garry Kasparov!

Sportiva pregătită la CSM Ploieşti de Petre Grigore este medaliată cu bronz la Campionatele Naţionale de Şah pentru Copii, din luna aprilie, acesta fiind, de altfel, criteriul după care organizatorii i-au invitat pe micii şahişti la evenimentul de ieri.

„Superbet Chess Classic România 2023” se desfăşoară la Grand Hotel Bucharest în perioada 6-15 mai.

Galerie foto: