Baschet, Liga Naţională: seria cu Târgu Mureş a început cu o înfrângere!

Baschet, Liga Naţională: seria cu Târgu Mureş a început cu o înfrângere!

CS Municipal Târgu Mureş rămâne adversarul în faţa căruia ceva se întâmplă de fiecare dată în Sala „Olimpia” şi nu reuşim să-l „dovedim”. Aşa s-a întâmplat şi în sezonul regulat, când mai aveam nevoie de o singură victorie pentru a intra în Grupa 1-10 şi trupa lui George Trif ne-a învins la Ploieşti, la fel au stat lucrurile şi astăzi, într-un meci, e drept, cu o miză ceva mai mică, duelul programat după sistemul „cel mai bun din 3 partide” cotând doar pentru clasamentul zonei 11-14. A fost 77-85 (28-17, 13-22, 15-20, 21-26) la capătul unei partide şterse a elevilor lui Mihai Popa, în care nu putem să nu remarcăm şi câteva cifre „dubioase” la statistici, cum ar fi raportul aruncărilor libere, net favorabil adversarilor: 23-11!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti întâlniea a început prost, cu o accidentare a lui Kwamain Mitchell ce pare să nu fie chiar atât de gravă pe cât a lăsat impresia – o întindere în zona genunchiului – care l-a scos definitiv din meci pe conducătorul de joc american. Băieţii n-au părut să acuze şocul şi, de la 2-9 în minutul 3, primul sfert s-a încheiat neaşteptat de bine pentru noi: 28-17, după un recital al trio-ului Popa Calotă – Brkic – Misters, care au marcat 4, 10, respectiv 12 puncte, letonul cu trei „triple” la activ! A fost, însă, o desprindere ce parcă i-a adormit pe băieţii noştri, care au găsit tot mai greu drumul spre coşul advers, n-au răspuns cu o defensivă pe măsură şi, iritaţi şi de o manieră de arbitraj inegală sub cele două panouri, le-au permis oaspeţilor să reintre în meci.

Iar experienţa unor jucători precum Martinic sau Gajovic, plus ziua foarte bună prinsă de Mathis (24 puncte, 5/8 de la distanţă) aveau să facă diferenţa până la urmă în favoarea vizitatorilor, care au ştiut să „ascundă” absenţa suspendatului Santa, principalul lor om mare, cu o defensivă mobilă şi agresivă, deopotrivă. Finalul a fost punctat de prea multe ratări ale noastre din toate poziţiile şi nu ne-a oferit prea multe şanse să revenim în meci, aşa că Mureşul conduce seria cu 1-0 şi are, evident, prima şansă să joace pentru locurile 11-12 în turul următor.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat astăzi: Brkic (24 puncte), O. Popa Calotă (18), Misters (15, 4×3), Funderburk Jr. (9, 1×3), B. Popa (7, 1×3), Milin (4), Aughburns, Chiţu şi Mitchell.

Meciul secund al seriei se joacă marţi, de la ora 19:00, la Târgu Mureş, iar cel de-al treilea – în cazul în care se va egala situaţia – este programat sâmbătă, 6 mai, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Olimpia.

Galerie foto: