David Ilie luptă pentru România la Campionatul European de Box pentru Tineret, din Armenia!

David Ilie luptă pentru România la Campionatul European de Box pentru Tineret, din Armenia!

Sportivul secţiei de box a CSM Ploieşti, David Ilie, face parte din delegaţia României care participă, în această perioadă, la Campionatul European de Box pentru Tineret ce se desfăşoară în Armenia, la Erevan!

Câştigător al Cupei României în luna martie, la Brăila, David se numără printre cei 13 boxeri pe care România i-a înscris în competiţia masculină, urmând să lupte la categoria „71 kg”, care are la start 17 sportivi. Conform tragerii la sorţi de ieri, Ilie a avut „bye” în primul tur şi va debuta la „european” joi, 27 aprilie, atunci când îl va întâlni în optimile de finală ale competiţiei pe polonezul Daniel Aleks Urbanski. În cazul unei victorii, în „sferturi” ar urma ca, sâmbătă, 29 mai, sportivul pregătit la club de Titi Tudor să încrucişeze mănuşile cu învingătorul meciului David Rosalen Prieto (Spania) – Georgi Zaprinov (Bulgaria). Semifinalele sunt programate luni, 1 mai, iar finalele vor avea loc miercuri, 3 mai.

La Campionatul European de Box pentru Tineret de la Erevan, în competiţia masculină participă 186 de sportivi, antrenorii Dorel Simion şi Doru Neamţu înscriind boxeri la toate cele 13 categorii de greutate.