Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, debut cu Miercurea Ciuc în play-out!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, debut cu Miercurea Ciuc în play-out!

Echipa de baschet CSM Petrolul Ploieşti debutează, mâine, în Play-out-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, urmând să o întâlnească, în primul tur, din postura de câştigătoare a Grupei 11-18, pe ultima clasată, CSM VSKC Miercurea Ciuc!

Se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, aşa că primele două partide sunt la Ploieşti, mâine şi joi, în Sala Sporturilor Olimpia, de fiecare dată începând cu ora 18:00, miza fiind, într-un final, evitarea retrogradării. Sigur, pare greu ca, după ce a încheiat cu 12 victorii şi două înfrângeri Faza a 2-a a campionatului, echipa noastră să aibă probleme şi să rişte să se claseze pe una dintre cele două poziţii care duc în eşalonul secund, dar asta nu înseamnă că duelul cu ciucanii este dinainte câştigat. „Vom acorda atenţia cuvenită acestor meciuri, chiar dacă suntem favoriţi inclusiv prin prisma celor două victorii obţinute de noi şi în partidele directe din toamnă. Venim după o perioadă bună în Grupa 11-18, dar ne confruntăm cu ceva probleme de lot, aşa cum s-a văzut şi la jocul cu CSM Galaţi, şi va trebui să fim concentraţi în ambele întâlniri din această săptămână, pentru a evita orice surpriză”, a declarat coordonatorul secţiei de baschet a clubului nostru, Ionuţ Ivan.

Cele două formaţii se reîntâlnesc după ce au fost adversare şi în prima fază a acestui sezon, ambele confruntări din Conferinţa A încheindu-se cu victorii clare pentru băieţii noştri: 103-45 la Ploieşti (15 octombrie 2022) şi 99-77 la Miercurea Ciuc (22 decembrie 2022).

După meciurile de la Ploieşti, duelul se va muta la Miercurea Ciuc, partidele 3 şi 4 (dacă va fi nevoie) fiind programate pe 19 şi 21 aprilie. În cazul – puţin probabil, sperăm noi – în care se va ajunge la 2-2, confruntarea decisivă va avea loc pe 24 aprilie, la Ploieşti.

Celelalte trei dueluri din play-out sunt CSM Galaţi – Laguna Bucureşti, Steaua Bucureşti – CSM Târgu Jiu şi CSM Târgu Mureş – CSM Focşani. Câştigătoarele acestui prim tur vor juca meciuri de clasament după sistemul „cel mai bun din 3 meciuri”, iar învinsele se vor lupta pentru evitarea retrogradării, păstrându-se sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”.

Meciul de mâine seară va putea fi urmărit şi pe contul de youtube al Federaţiei Române de Baschet.