Handbal, Juniori 2: victorie în derbi şi punctaj maxim pentru CSM Ploieşti în Grupele Valoare!

Handbal, Juniori 2: victorie în derbi şi punctaj maxim pentru CSM Ploieşti în Grupele Valoare!

O singură echipă de handbal juniori a CSM Ploieşti a avut meci în acest weekend, însă ce meci! Lideri ai clasamentului, băieţii de la „J2” pregătiţi de Ramona Ştefan au jucat în Sala „Tel George Junior” derbiul Seriei C cu a doua clasată, CSM Constanţa, miza fiind locul 1 la finalul Fazei Grupelor Geografice şi, mai ales, accederea în Grupele Valoare cu punctaj maxim.

Şi a ieşit un meci pe cinste, încrâncenat, cu răsturnări de situaţie şi, din fericire, aceeaşi învingătoare ca în tur, CSM Ploieşti! A fost 32-30 (14-13) pentru băieţii noştri la capătul unei confruntări pe care au început-o timoraţi, alergând continuu după nişte adversari care şi-au asumat faptul că au pornit cu şansa a doua şi au jucat mai relaxaţi, dar au încheiat-o victorioşi, în special graţie paradelor incredibile reuşite de Denis Ştefan. Goalkeeperul nostru a adunat nu mai puţin de 28 de intervenţii salvatoare în cele 60 de minute petrecute între buturi şi le-a oferit colegilor încredere şi moral pentru a rezolva atacurile duse în multe rânduri până la „pasiv”!

Lotul folosit de Ramona Ştefan în partida de astăzi a fost următorul: D. Ştefan, A. Pop – M. Ion Iliescu (7 goluri), D. Constantin (5), G. Roşu (5)L. Constantin (3), Şt. Vîlcu (3), M. Sbîrnău (3), B. Bondarenco (2), A. Muşoiu (1), V. Băncilă (1), M. Duţă (1), Al. Popescu (1), A. Leu, I. Pîrvu şi A. Grigore.

CSM Ploieşti încheie Faza Grupelor Geografice pe primul loc al clasamentului Seriei C şi merge în Grupele Valoare cu punctaj maxim, întrucât are 4 victorii cu CSM Constanţa şi CSŞ Galaţi, aceasta din urmă fiind, se pare, beneficiara unei înfrângeri la „masa verde” a echipei de pe locul al 3-lea, CSŞ Medgidia. Primele meciuri din faza următoare a campionatului sunt programate peste două săptămâni.

Dintre celelalte echipe ale CSM Ploieşti, juniorii 1 au debutat, marţi în Grupa Speranţă 2, cedând, în Sala „Olimpia”, în faţa celor de la CSŞ Steaua Bucureşti, scor 47-54 (19-27), iar cele două formaţii de juniori 3 se pregătesc pentru debutul în Grupele Valoare, astfel:

– băieţii vor juca, sâmbătă, în prima etapă a Grupei Valoare 1, la LPS Vaslui;

– fetele vor juca, duminică, în prima etapă a Grupei Valoare 2, la HC Omer Constanţa.

Echipa de junioare 2 este în pauză, prima etapă a Grupelor Valoare fiind programată pe 25 martie.

Galerie foto, Juniori 2: CSM Ploieşti – CSM Constanţa 32-30 (14-13):