Patinatorii de la CSM Ploieşti, medalie de argint la Cupa Mondială „U23” în proba de Team Sprint!

Patinatorii de la CSM Ploieşti, medalie de argint la Cupa Mondială „U23” în proba de Team Sprint!

Sportivii secţiei de patinaj viteză a CSM Ploieşti fac parte din echipa României care a reuşit, în acest weekend, un rezultat extrem de important: medalia de argint obţinută în proba de Team Sprint din cadrul Finalei de Cupa Mondială pentru Juniori şi Neo-Seniori (U23) de la Inzell (Germania)!

Eduard Niţu şi Sebastian Mihalache, alături de reprezentantul Coronei Braşov, Cosmin Nedelea, au încheiat cursa pe poziţia secundă, cu timpul de 1:26.18 minute, fiind devansaţi de echipa Finlandei, care a oprit cronometrul după 1:25.20 minute. Cei doi antrenori ai „tricolorilor” sunt tehnicianul de la CSM Ploieşti, Marius Băcilă, şi cel al Coronei Braşov, Bogdan Stănescu.

Ar mai fi de menţionat faptul că timpul realizat este un nou record naţional de seniori şi Neo-Seniori (U23), dar şi că România a obţinut locul al 2-lea şi în clasamentul general după toate cele trei Cupe Mondiale din această iarnă (primele două au fost în noiembrie şi decembrie 2022, la Seinajoki – Finlanda).

În probele individuale din acest weekend, cei doi sportivi ai clubului au avut următoarele rezultate:

– Eduard Niţu – locul 12 la 500 metri, cu record personal (36.64 secunde) şi locul 10 în clasamentul general după cele 3 cupe mondiale; locul 22 la 1000 metri şi locul 10 în clasamentul general după cele 3 cupe mondiale;

– Sebastian Mihalache – locul 40 la 500 metri şi locul 38 în clasamentul general după cele 3 cupe mondiale; locul 40 la 1000 metri şi locul 59 în clasamentul general după cele 3 cupe mondiale.

La finalul săptămânii viitoare, patinatorii vor participa, tot la Inzell, la Campionatul Mondial de Juniori.