Eşec la Craiova şi totul se decide luni, în „Olimpia”, cu BC CSU Sibiu!

Eşec la Craiova şi totul se decide luni, în „Olimpia”, cu BC CSU Sibiu!

CSM Petrolul Ploieşti a cedat, în această seară, scor 61-71 (14-15, 18-16, 15-17, 14-23) pe terenul celor de la SCM „U” Craiova, la capătul unei partide în care ambele formaţii au stat prost la capitolul ofensivă, procentajele fiind extrem de modeste.

Am început bine, conducând cu 4-1 şi 7-4, Craiova a replicat cu 4 puncte consecutive, apoi s-a mers „cap la cap” până aproape de jumătatea sfertului secund, chiar dacă cei doi oameni mari titulari, Brkic şi Bogdan Popa, adunaseră împreună 5 greşeli personale, iar Mihai Popa a fost nevoit să apeleze la Aughburns şi Ene. Cel din urmă avea să „livreze” 4 puncte extrem de utile mai ales în contextul unui joc în care s-a pus accentul pe defensivă şi, cu 5 minute înainte de pauză, era echilibru perfect: 21-21. Au urmat câteva minute cu atacuri ploieştene ceva mai confuze, prilej pentru olteni să se desprindă la 6 puncte, 29-23 şi 31-25, însă ultimele 120 de secunde au fost ale Petrolului, 4 puncte ale lui Funderburk Jr. şi un „coş cu fault” reuşit de Milin făcând ca tabela să indice, la pauza mare, avantaj pentru noi: 32-31!

Repriza secundă a adus aceeaşi luptă surdă, cu multă energie consumată în defensivă şi puţină inspiraţie în atac, schemele duse la capăt conform planului putând fi numărate pe degetele unei singure mâini. Craiova a trecut în avantaj după un parţial de 17-15 în sfertul al treilea şi se părea că vom avea o ultimă secvenţă a partidei la fel de echilibrată şi un meci decis de momente de inspiraţie pe ultimele minute, dar, după 54-52 pentru gazde (minutul 35), a urmat o cădere a băieţilor noştri. Atacuri la fel de confuze, cărora oltenii le-au replicat cu o serie de coşuri simple, venite din partea lui Mijovic, cel mai bun om al partidei, şi a lui Watson, româno-americanul revenindu-şi, parcă, din pumni, după 35 de minute în care, apărat foarte bine, ratase aproape totul. Aşa s-a făcut 61-52 (minutul 36), am mai sperat ceva la 63-57, dar în ultimele două minute Craiova a ştiut să ajungă la linia de fault şi să păstreze distanţa, pentru a se impune, în final, cu 71-61.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Milin (13, 1×3), O. Popa Calotă (11, 1×3), Brkic (9, 1×3), B. Popa (8, 1×3), Mitchell (8), Funderburk Jr. (4), A. Ene (4), Misters (2), Aughburns (2) şi C. Dinu.

Rezultatul din această seară transformă meciul de luni, ora 17.45, din Sala Sporturilor Olimpia, cu BC CSU Sibiu, într-o adevărată finală pentru calificarea în „top 10”, învingătoarea urmând să-şi asigure un loc între primele cinci formaţii ale Conferinţei A şi, implicit, dreptul de a continua lupta pentru play-off. Învinsa va merge în play-out.