Gimnastică ritmică: Sabina Enache, campioană naţională cu echipa şi triplă vicecampioană la individual!

Gimnastică ritmică: Sabina Enache, campioană naţională cu echipa şi triplă vicecampioană la individual!

Desfăşurate ieri şi astăzi în Sala Sporturilor Olimpia, Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru Junioare şi Senioare s-au încheiat fericit pentru CSM Ploieşti, sportivele pregătite de Simona Puiu şi Liliana Băescu reuşind să obţină un titlu de campioană naţională, în concursul pe echipe, trei titluri de vicecampioană şi două medalii de bronz!

Cu evoluţii mult mai bune decât la „Rhytmic Star”, Sabina Enache a fost la înălţime şi a cucerit titlul de campioană naţională în întrecerea pe echipe, în care a concurat, în baza colaborării CS Sportul Studenţesc – CSM Ploieşti, alături de campioana absolută Annaliese Drăgan! Cele două sportive au avut un total de 231.750 puncte (Annaliese – 123.800 şi Sabina – 107.950).

Acestei performanţe, Sabina i-a adăugat alte trei titluri de vicecampioană naţională – în competiţia all-around, cu un total de 107.950, la cerc, unde a fost notată cu 27.900, şi la măciuci, unde a primit 29.150! Nu în ultimul rând, sportiva noastră a cucerit şi medalia de bronz în concursul de la minge, în care a fost notată cu 26.450. La panglică, Sabina a ocupat locul al 6-lea, cu 24.450.

Ultima medalie dintre cele şase obţinute astăzi a venit din partea echipei formate din Miruna Ciocîrlan şi Anisia Drăgan, fetele obţinând bronzul cu un total de 193.850 puncte (Miruna – 101.950 şi Anisia – 91.900).

De altfel, şi Miruna Ciocîrlan a fost într-o creştere evidentă faţă de „Rhytmic Star”, reuşind un total de 101.950 în competiţia all-around (faţă de 92.650 în urmă cu două săptămâni) datorită căruia a ocupat locul al 6-lea la individual compus! Ea a fost pe 4 la cerc (26.100), pe 5 la minge (25.500) şi panglică (25.150) şi pe 6 la măciuci (25.200).

Datorită clasărilor din cadrul Campionatului Naţional, Sabina Enache şi Miruna Ciocîrlan s-au calificat pentru Cupa României, competiţie ce va avea loc mâine tot în Sala Sporturilor Olimpia şi la care participă cele mai bune 6 sportive de la fiecare categorie de vârstă.

Cea de-a patra gimnastă care a reprezentat CSM Ploieşti la Campionatul Naţional, Elena Murărescu, a ocupat, la junioare, locul al 16-lea la individual compus cu un total de 69.950, după ce a obţinut 22.150 la cerc (locul 17), 24.650 la minge (locul 8), 23.150 la panglică (locul 14) şi 21.100 la măciuci (locul 18).

Precedată de un moment special, Corul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, dirijat de Eduard Dinu, fiind invitat pentru a intona Imnul României şi a susţine un scurt recital, festivitatea de premiere a evenimentului a fost oficiată de Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, de Viceprimarul Municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, de directorul CSM Ploieşti, Simona Băicoianu, de Ana Luiza Filiorianu, participantă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice de Tineret (Nanjing 2014 şi Rio de Janeiro 2016), de consilierul local Nicoleta Ştefan, de preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Prahova, Mihaela Tătaru şi de dirijorul Eduard Dinu.

În semn de recunoştinţă pentru sprijinul oferit în organizarea celei mai importante competiţii din an, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, prin preşedinta Irina Deleanu, le-a oferit plachete reprezentanţilor instituţiilor care au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului: Primăria Municipiului Ploieşti – domnul Primar Andrei Liviu Volosevici şi domnul Viceprimar Daniel Nicodim, Consiliul Judeţean Prahova – domnului Preşedinte Iulian Dumitrescu, Consiliul Local Ploieşti, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, SGU Ploieşti şi Filarmonica „Paul Constantinescu”.

Ziua s-a încheiat emoţionant, cu un moment dedicat doamnei Maria Gîrbă, antrenor federal cu merite deosebite în dezvoltarea gimnasticii ritmice româneşti şi care, în ultima vreme, a fost aproape şi de sportiva de la CSM Ploieşti, Sabina Enache, pe care a îndrumat-o pe drumul spre performanţă.

Mâine, începând cu ora 10:00, tot în Sala „Olimpia”, 49 de sportive se vor întrece la cele opt categorii de vârstă pentru a obţine medaliile puse la bătaie în Cupa României.

Galerie foto: