Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, eşec în fieful Rapidului!

Baschet, Liga Naţională: CSM Petrolul Ploieşti, eşec în fieful Rapidului!

CSM Petrolul Ploieşti n-a reuşit să producă surpriza în meciul susţinut în această seară în Giuleşti şi a cedat în faţa Rapidului, scor 99-71 (35-16, 19-21, 21-23, 24-11), la capătul unei confruntări pe care gazdele au controlat-o de la un capăt la celălalt.

Debutul partidei a fost de coşmar, Rapidul reuşind să înscrie din toate poziţiile, în timp ce noi am găsit cu greu soluţii în atac. La 14-4, Mihai Popa a cerut time-out, dar n-a reuşit să oprească iureşul giuleştean, tabela indicând, la un moment dat, o diferenţă de 22 de puncte: 31-9 (minutul 9). S-a intrat la prima pauză cu 35-16, iar din sfertul 2 am început să arătăm că lecţia ofensivă  nu ne este chiar străină, două „triple” ale lui Misters, revenirea lui Funderburk, care a înscris şi el de trei ori de la distanţă, şi, per total, jocul colectiv mai bun în atac, strângând scorul, în unele momente, la 11-12 puncte. Rapidul din acest sezon este, însă, echipă cu pretenţii de „top 4”, aşa că, la pauza mare, au fost, totuşi, 17 puncte diferenţă pe tabelă: 54-37. Profitând şi de absenţa lui Sekulovic, Olah şi-a făcut de cap în „căciulă”, reuşind să încheie repriza cu 7/7 din acţiune şi 3/3 la „libere” pentru un total de 17 puncte, iar americanii Stone şi Odom Johnson şi-au arătat valoarea, despre cel de-al doilea, fost jucător în NBA, spunându-se că ar avea un salariu lunar de peste 20.000 de dolari.

După pauză, CSM Petrolul Ploieşti a ţinut ritmul susţinut impus de gazde, reuşind să câştige şi sfertul al 3-lea, 23-21, efort ce avea să se vadă, totuşi, în ultima secvenţă a partidei, în care Rapidul a venit cu plusul de valoare individuală, iar jucători precum Stone (29 puncte, 6/7 la „3 puncte”) sau Jeremic (18 puncte) au rezolvat câteva atacuri la care, totuşi, ne apărasem destul de bine.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat în această seară: Misters (15 puncte, 3×3), Funderburk (15, 3×3), Milin (11, 1×3), Brkic (10), Popa Calotă (1×3), Mitchell (8), Chiţu (2), B. Popa şi A. Ene.

Următoarea partidă oficială a băieţilor noştri este programată sâmbătă, la ora 18.00, în Sala Sporturilor Olimpia, în compania formaţiei CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Andrei Ene, revenire după un an de pauză!

Pentru CSM Petrolul Ploieşti a redebutat, în această seară, pivotul Andrei Ene, cel care fix în urmă cu un an lua decizia de a lua o pauză competiţională deşi venea după un sezon în care contribuise decisiv la promovarea echipei în Liga Naţională. În contextul accidentării lui Mihailo Sekulovic, oficialii clubului l-au convins pe Ene să revină la echipă, mai ales că soluţiile pe poziţiile 4 şi 5 sunt greu de găsit, iar sportivul în vârstă de 27 de ani „acoperă” şi… necesarul de jucători români impus de regulamentul Ligii Naţionale de Baschet în acest sezon.

Photo credit: Mihai Oprea.

Galerie foto: