Premiul „In Memoriam Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a” are loc duminică, pe Hipodromul Ploieşti!

Premiul „In Memoriam Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a” are loc duminică, pe Hipodromul Ploieşti!

Duminică dimineaţă, începând cu ora 10.00, Hipodromul Ploieşti va fi gazda unei extrem de interesante reuniuni hipice, în cadrul căreia se vor desfăşura opt curse, dintre care cinci de trap şi trei de galop. Organizat de CSM Ploieşti în parteneriat cu Jockey Club Român şi firma Oltina, evenimentul propune o serie de întreceri atractive în cadrul cărora vom vedea evoluând nu mai puţin de 53 de cai.

Cele două curse importante de galop ce vor avea loc cu sprijinul partenerilor de la Jockey Club Român sunt programate la orele 10.30 şi 11.40, prima fiind dedicată memoriei Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a, iar cea de-a doua, în onoarea Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea al Marii Britanii. De altfel, de-a lungul timpului, a existat o legătură foarte strânsă între cursele de cai și monarhii britanici, legătură menținută până în ziua de astăzi.

Regina Elisabeta a II-a, în mod special, a fost pasionată de acest sport. În 1945, pe vremea când era o tânără prințesă, a participat la prima sa reuniune hipică importantă – Royal Ascot. De atunci, a fost o prezență constantă pe hipodromurile de la Ascot și Epsom, unde a asistat la mai multe victorii ale cailor săi din grajdurile regale.

Și Regele Charles al III-lea este apropiat de lumea ecvestră, el participând mai bine de 40 de ani în competițiile de polo călare, premiile obținute fiind donate organizațiilor de caritate. De-a lungul timpului, el a deținut mai mulți cai de curse, iar în calitate de monarh va continua să administreze, alături de soția sa, Regina Consoartă Camilla, grajdurile regale din care fac parte peste o sută de cai pur-sânge englez.

Cele cinci curse de trap se anunţă şi ele extrem de interesante, Premiul Oltina Municipal (ora 10:05), Premiul Jockey Club Senior (10:50), Premiul Oltina Prahova (11:20), Premiul Jockey Club Junior (12:10) sau Premiul Oltina Internaţional (12:45) adunând la start cam cei mai buni trăpaşi ce s-au întrecut pe Hipodromul Ploieşti în ultima vreme.

Continuă concursul foto pe Instagram pentru public!

Cu prilejul reuniunii de duminică, vă propunem să participaţi din nou la concursul pentru publicul spectator prezent pe Hipodromul Ploieşti! Cei trei paşi care trebuiesc parcurşi sunt următorii:

1. Pozează prietenii, familia, căluţii, distracţia sau orice altceva îţi place pe hipodrom!

2. Postează pe Instagram pe story sau pe feed;

3. Tăguieşte-ne cu @hipodromulploiesti

Cele mai interesante două instantanee de la eveniment vor fi premiate de Complex Hipodrom astfel: locul 1 – 3 invitaţii la următorul eveniment hipic; locul al 2-lea – două invitaţii la următorul eveniment hipic.

Altfel, ca de obicei, cei mai mici dintre spectatori se vor putea plimba şi de această dată gratuit cu calul Mokka, pentru ei urmând să se amenajeze şi un „fun corner” în zona tribunei, unde se vor putea juca sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom.

În pauzele dintre curse se vor derula şi o serie de momente artistice, propuse de data aceasta de micii dansatori ai Fabis Art School, pregătiţi de prof. coregraf Ioana Olaru.

Prețul unui bilet este de acces la reuniunea de duminică este de 5 lei, copiii sub 7 ani având accesul gratuit.

Programul reuniunii este următorul:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab