CSM Petrolul Ploieşti, învinsă în ultima secundă de CSO Voluntari în primul amical al verii!

CSM Petrolul Ploieşti, învinsă în ultima secundă de CSO Voluntari în primul amical al verii!

CSM Petrolul Ploieşti a dat, în această seară, startul meciurilor de verificare şi a întâlnit-o, în Sala „Olimpia”, pe CSO Voluntari, formaţie în compania căreia juca şi în urmă cu un an, tot acasă, primul test al verii. Chiar dacă s-a desfăşurat în condiţii speciale, cu mulţi absenţi de ambele părţi, din cauza cărora antrenorii nici nu au putut respecta întocmai regulile după care se va juca în campionat, confruntarea a fost extrem de intensă şi de spectaculoasă, nivelul fiind în mod cert superior unui prim amical venit după 2-3 săptămâni de antrenamente.

Oaspeţii s-au impus la limită, cu 90-89 (21-22, 18-20, 25-28, 25-19) cu un „buzzer beater” de la distanţă reuşit de Vasiliauskas şi un ultim minut în care au revenit de la 81-89 pe fondul unor erori de repunere ale băieţilor noştri, însă rezultatul a contat mai puţin, în special pentru cei doi tehnicieni, care au vrut să vadă cum se pune în practică tot ce s-a lucrat de la reluarea pregătirilor.

S-a jucat într-o atmosferă de meci oficial, celor peste 200 de spectatori ploieşteni prezenţi la sală „opunându-li-se” circa 60 de juniori ai clubului ilfovean care în drumul spre casă după un stagiu centralizat s-au oprit în „Olimpia” pentru a-şi susţine favoriţii. Iar fanii au avut ce vedea: un meci intens, fără menajamente, la modul general vorbind, şi evoluţii convingătoare ale celor patru jucători străini noi ai echipei noastre, dovadă şi cifrele de la final, prin prisma suporterilor „petrelişti”, curioşi să vadă cum se conturează echipa pentru noul sezon. Evident, era de dorit şi o victorie a favoriţilor, care cu siguranţă n-ar mai fi fost scăpată printre degete din cauza unor repuneri ratate în ultimul minut dacă ne aflam într-un moment mai avansat al pregătirii tehnico tactice.

Pentru CSM Petrolul Ploieşti au jucat în această seară: Brkic (23 puncte), Funderburk (17), Mitchell (17), Misters (14), B. Popa (8), Milin (5), Chiţu (5) şi C. Dinu.

Mihai Popa nu i-a putut folosi din cauza problemelor medicale pe Mihailo Sekulovic, Octavian Popa Calotă, George Angelian şi Mihai Comănescu, iar, de partea cealaltă, Sasa Ocokoljic n-a putut conta pe cei trei „tricolori” din lot: Tohătan, Vida şi Torok.

Următorul meci amical al echipei noastre este programat duminică, 4 septembrie, tot în Sala Sporturilor Olimpia, în compania celor de la SCMU Craiova.

Galerie foto: