Handbal: Alexia Niţă, în echipa turneului la „European Open Championship”, de la Goteborg!

Handbal: Alexia Niţă, în echipa turneului la „European Open Championship”, de la Goteborg!

Componentă a echipelor de handbal junioare 2 şi 3 ale CSM Ploieşti, sportiva Alexia Niţă a reuşit, în această săptămână, o nouă performanţă importantă cu echipa naţională de cadete a României, ocupând locul al 2-lea la Women’s 16 European Open Championship, o competiţie organizată de Federaţia Suedeză de Handbal ce a adunat la start 17 dintre cele mai bune reprezentative de la această categorie de vârstă.

În plus, extrema stângă pregătită la club de Geta Opincariu şi Cristi Roşu a fost recompensată din nou cu un premiu individual, fiind inclusă în echipa turneului alături de portarul Ioana Niţă, de la CSM Bucureşti. Alexia a evoluat în 7 dintre cele 8 partide susţinute de România în Suedia (a fost menajată cu Estonia, scor 29-12), reuşind să înscrie de fiecare dată pentru un total de 19 goluri: 2 cu Slovenia, 2 cu Letonia, 4 cu Franţa, 1 cu Olanda, 5 cu Muntenegru, 3 cu Suedia şi 2 cu Spania. De altfel, ea este o „abonată” a premiilor individuale, fiind declarată „cea mai bună extremă stânga” atât la Jocurile Mediteraneene din luna aprilie, cât şi la Turneul Final al campionatului junioarelor 3, de la Brăila, din luna mai. Ar mai fi de reţinut că sportiva în vârstă de 15 ani se numără printre cele doar trei jucătoare născute în 2007 care au făcut parte din lotul de la Goteborg, toate celelelate handbaliste fiind născute în 2006.

Echipa pregătită de Marius Dănuleţ, Mihaela Ciobotaru şi Eugen Ciulei a avut un parcurs aproape perfect până la finală – 7 victorii şi o remiză – însă a pierdut clar, aseară, ultimul act al competiţiei în faţa Spaniei, 19-29.

Parcursul României la competiţia de la Goteborg a fost următorul:

Grupa preliminară A

România – Slovenia 26-16

România – Estonia 29-12

România – Letonia 32-13

România – Franţa 25-24

Grupa principală I

România – Olanda 19-19

România – Muntenegru 31-10

România – Suedia 25-21

Finala mare

România – Spania 19-29