Reuniune cu cinci curse de galop şi trap, duminică, pe Hipodromul Ploieşti!

Reuniune cu cinci curse de galop şi trap, duminică, pe Hipodromul Ploieşti!

Hipodromul Ploieşti va găzdui, duminică, începând cu ora 10.00, o nouă reuniune hipică organizată de CSM Ploieşti, prin Complex Hipodrom, în al cărei program se vor regăsi trei atractive curse de galop şi două curse demonstrative de trap.

Principalul eveniment al zilei va fi Premiul „Alexandru Marghiloman” cursă de galop organizată în parteneriat cu Jockey Club Român şi programată să se desfăşoare începând cu ora 10.55, cu nu mai puţin de nouă cai la start. Cursa cinsteşte memoria lui Alexandru Marghiloman, cel care este considerat „Părintele Hipismului Românesc”, totodată o personalitate politică marcantă a începutului secolului XX, perioadă în care a fost Prim Ministru al României, dar şi Ministru al Justiţiei, Ministru de Externe, Ministrul Lucrărilor Publice, Ministrul Agriculturii, Ministru de Interne şi Ministru de Finanţe. Alexandru Marghiloman a fost Vicepreşedinte al Jockey Club Român timp de 22 de ani, între 1903 şi 1925, iar în perioada 1882-1924 a câştigat 26 de Derbiuri şi de 23 de ori Premiul Jockey Club.

Reuniunea de duminică va fi deschisă, la ora 10.10, de cursa de galop dotată cu Premiul „Horseland Dara-Elite”, organizată alături de partenerii de la Federaţia Hipică Română, şi se va încheia, la ora 11.50, cu o altă cursă ce se anunţă spectaculoasă, Premiul „Regele Ferdinand I al României”, cu 11 cai la start şi organizată în parteneriat cu Jockey Club Român.

Între cele trei curse de galop, organizatorii au programat şi două curse demonstrative de trap, ce vor începe la orele 10.25, respectiv 11.20.

Evenimentului de duminică îi vor da culoare micii dansatori din cadrul Grupei Briliant, una dintre cele opt grupe de dans ale secţiei Fabis Dancers din cadrul Fabis Art, din Ploieşti. Ei vin să prezinte două momente deosebite ce le-au adus, recent, locul I la secţiunile „musical” şi „show-dance” cu prilejul concursului Cupa „Royal Dance”, de la Bucureşti.

Altfel, pentru cei mai mici dintre spectatori, care se vor putea plimba gratuit cu calul Mokka, se va amenaja şi un „fun corner” în zona tribunei, unde se vor putea juca sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom. Nu în ultimul rând, holul Complexului Hipodrom va găzdui şi de această dată o interesantă expoziție de picturi dedicate jazz-ului, realizate de elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” sub coordonarea profesorilor Georgiana Tudor, Rita Bădulescu, Liliana Marin şi Iulia Ignat.

Prețul unui bilet este de acces la reuniunea de duminică este de 5 lei, copiii sub 7 ani având accesul gratuit.

Programul reuniunii este următorul:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab